Горски и противопожарни служби са мобилизирани на границата с Гърция

0
Пожарът в Гърция застрашава границата с България
Пожарът в Гърция застрашава границата с България Снимка: БГНЕС

Пожарът в Гърция застрашава границата с България

Пожарът, избухнал в южната ни съседка Гърция, предизвика сериозни притеснения и мобилизация на противопожарните и горски служби в България. Екипи от противопожарната служба в Сандански и горски служители от региона дежурят край селата "Петрово" и "Голешево", за да предотвратят разпространението на огъня на българска територия.

Ситуацията започна днес, когато пламъците в Гърция се разпространиха с бърза скорост. Въпреки усилията на гръцките огнеборци и летателната техника, пожарът продължава да бушува. През нощта, обаче, работата на гръцките служби ще бъде преустановена, което налага спешни действия от наша страна.

Мобилизация и превантивни мерки

Пламъците се виждат ясно зад планината "Славянка". От горската служба в "Катунци" съобщиха за Българската национална телевизия (БНТ), че утре сутрин ще бъдат организирани екипи, които ще обходят целия маршрут на възможното разпространение на пожара. Ще бъдат почистени всички опасни места, за да се намали рискът от прехвърляне на огъня.

„Ще използваме специална техника за създаване на просеки, които да препречат пътя на огъня, ако премине на наша територия,“ обясниха от горската служба.

Дежурства през нощта

През нощта, екипи ще дежурят на границата с готовност да реагират незабавно при евентуално прехвърляне на огъня. Тези мерки са предприети с цел да се гарантира безопасността на българската територия и да се предотврати разпространението на пожара.

Ситуацията остава напрегната и службите са в постоянна връзка с гръцките си колеги, за да координират усилията си и да обменят информация в реално време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    1
    Когато у съседите гори
    чергата, огънят неминуемо идва при нас.Палнаха клечката братята гърци и решили да спят.Необяснимо поведение.А нашите цяла нощ с резачките ще бдят.Дали самосвали с пръст върху браздата от наша страна няма да са от полза.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари