Горица Грънчарова е подала сигнал в прокуратурата за оказан натиск

0
Според Грънчарова, върху нея е бил оказан политически натиск Калин Стоянов да бъде изключен от състава на кабинета
Според Грънчарова, върху нея е бил оказан политически натиск Калин Стоянов да бъде изключен от състава на кабинета Снимка: БНТ

Според Грънчарова, върху нея е бил оказан политически натиск Калин Стоянов да бъде изключен от състава на кабинета

Сигналът, подаден от Горица Грънчарова относно политически натиск по време на формирането на служебното правителство, вече е в Софийската градска прокуратура. Случаят предизвика значителен обществен интерес, след като стана ясно, че натискът е бил свързан със състава на предлагания кабинет, който президентът Румен Радев отказа да назначи.

Според източници, на случаен принцип е избран наблюдаващ прокурор, който ще трябва да прецени дали в сигнала на Грънчарова има данни за извършено престъпление. Решението дали случаят ще продължи със съдебно разследване зависи от това дали прокурорът ще установи наличие на доказателства за престъпление.

Номинираната за служебен премиер Грънчарова подаде сигнала след като президентът Радев отказа да подпише указ за назначаването на предложения от нея служебен кабинет. Причината за отказа бе присъствието на Калин Стоянов, настоящият министър на вътрешните работи, в списъка с предложения за проектоминистри. Според Грънчарова, върху нея е бил оказан политически натиск Стоянов да бъде изключен от състава на кабинета, което тя отказала да направи.

„Ще сезирам изпълняващия функциите главен прокурор Борислав Сарафов,“ заяви Грънчарова в свое изявление в понеделник. Тя обаче не предостави допълнителна информация за конкретните обстоятелства, свързани с натиска, като на излизане от срещата със Сарафов се скри от медиите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    8
    Мухахахаха
    Всъщност няма никаква Горица - това е Плъх НевДенков с перука мухахахаха
  • 3
    7
    wzjac
    Тази заслужава да и бъде отнено българското гражданство за държавна измяна!
  • 0
    6
    до 5
    Назначена е от парламента и да много добър одитор е! Това естествено не значи, че може да бъде и премиер, ама за това питай бойкикев и компания!😁😁😁
  • 0
    5
    Пази Боже
    сляпо да прогледа. Кой я е назначил в Сметната палата, И някой знае ли да е открила барем едно нарушение на институциите, които е одитирала?!
  • 6
    4
    Драгозов
    Много станаха вече субектите,които силно желаят имената им да се свързват пряко или косвено с името на президента ни,Р.Радев.Тази видимо нервна женица,използва приоми близки до тези на един тежък на килограми,но лек в мисленето си екземпляр,който си внушава, че света се върти около него.Стана навик на "Магнитски",изваждайки от пощенската си кутия някакъв измислен компромат,да го вземе в ръцете си и да тръгне след шкембето си из кулоарите на НС ,търсейки журналисти с камери,да изломоти всичко както са му подсказали.Не желая, такъв индивид да ме представлява пред света.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари