Гори прохода на Беклемето

0
Успех в "Отец Паисиево", но има нови пожари на хоризонта
Успех в "Отец Паисиево", но има нови пожари на хоризонта

Успех в "Отец Паисиево", но има нови пожари на хоризонта

Летните горещини в Пловдивска област донесоха със себе си вълна от пожари, които подложиха на изпитание не само природата, но и жителите на региона. Въпреки героичните усилия на пожарникарите и доброволците, огънят взе своите жертви, а предизвикателствата не спират да се увеличават.

Пожарът в село "Отец Паисиево" е овладян

След дни на неуморни усилия, пожарът в калояновското село "Отец Паисиево" бе окончателно овладян. Старши комисар Васил Димов, директор на Пожарната в Пловдив, обяви с облекчение, че ситуацията е под контрол. "Днес ще направим последен обход на засегнатата територия и ще изтеглим екипите," заяви той, поставяйки край на дните на напрежение за местното население.

Огнената стихия в "Отец Паисиево" доведе до унищожаването на над 30 постройки и принуди 15 души да напуснат домовете си. Усилията на пожарникарите, подкрепени от доброволци и въздушна техника, най-накрая се увенчаха с успех, възстановявайки спокойствието в региона.

Нови пожари на хоризонта

Въпреки успеха в "Отец Паисиево", нов пожар избухна снощи на прохода "Беклемето". Макар фронтът да не е голям, теренът представлява сериозно предизвикателство - висок и трудно достъпен. Комисар Димов предупреди за значително задимяване в района и възможни ограничения на движението, ако огънят се разрасне. "Надяваме се, че до обяд димът ще се разсее," добави той.

Денонощие на изпитания за пожарникарите

Последните 24 часа бяха изключително натоварени за пловдивските пожарникари. Те успяха да потушат общо 48 пожара за този кратък период, демонстрирайки неуморния си труд и всеотдайност. Един от най-забележителните инциденти беше пожарът на улица "Родопи" в Пловдив, където изгоря каравана. Подозира се умишлен палеж, което предизвика разследване за установяване на причините и евентуалните извършители.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари