Гори пожар в района на ТЕЦ - Русе

1

По първоначална информация се е чул взрив преди пламъците

Пожар избухна днес следобед в района на ТЕЦ - Русе, като първоначалната информация сочи, че преди инцидента е имало силен взрив, който се е чул в околните квартали. Свидетели разказват за мощен гръм, последван от появата на пламъци и дим, който бързо обхванал терена около централата.

Въпреки че теренът на пожара не е директно свързан с централата на "Топлофикация" - Русе, той се намира в непосредствена близост до нея, което предизвика безпокойство сред жителите на града. Много от тях са алармирали властите веднага след като са чули взрива.

На мястото незабавно са изпратени екипи на пожарната и полицията, които работят по овладяване на ситуацията. До момента няма данни за пострадали хора или сериозни щети на инфраструктурата, но огънят продължава да бъде активен. Пожарникарите се опитват да ограничат разпространението му, докато полицията извършва огледи и събира информация за причините, довели до инцидента.

Местните жители са посъветвани да избягват района, докато властите работят по овладяването на пожара и изясняването на обстоятелствата около взрива.

Това не е първият път, когато инциденти в района на ТЕЦ - Русе предизвикват тревога сред жителите на града. Въпреки че този път няма директна връзка с централата, близостта на пожара до нея поддържа напрежението сред гражданите, които вече многократно са изразявали загриженост за безопасността си.

Очаква се властите да излязат с официално изявление по-късно днес, когато ще има повече информация за причините за пожара и взрива, както и за предприетите мерки за предотвратяване на подобни инциденти в бъдеще.

Вижте първи кадри от мястото на инцидента

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    5
    конee
    то май по яко си пазач , а не пожарникар мн работа ,вода малко
  • -2
    4
    До Кадастър
    ТЕЦ Русе не е обект от национално значение
  • 7
    3
    Разбира се, че
    Собственикът носи отговорност. Независимо от причинната (умишлен или от случайна искра) има пожар и замърсяване на въздуха. А кой е той, собственикът на гумите? Никой не е длъжен да му диша отровите.
  • 4
    2
    до кадастър
    Добре говориш ама тя ся работата е друга
  • 7
    1
    Кадастър
    Този парцел си има собственик. Собственика отговаря какво става в неговата собственост. Имало взрив ? И това близо до ТЕЦ , която е стратегически ресурс . Ще ви треснат с ЯО и няма да разберете откъде ви е дошло. По добре си направете евтаназия да не се мъчите. Такива обекти от национално значение като ТЕЦ-Русе се охраняват от въоръжена охрана. Както АЕЦ.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари