Google ще захранва изкуствения интелект с ядрени реактори

0
Технологичният гигант залага на устойчиво развитие
Технологичният гигант залага на устойчиво развитие

Технологичният гигант залага на устойчиво развитие

Технологичният гигант Google направи значителна крачка в посока устойчиво развитие и иновации, подписвайки споразумение за закупуване на електроенергия от малки ядрени реактори. Целта на тази сделка е да се осигури надеждно захранване за развитието на изкуствения интелект (ИИ) в компанията.

Стратегическо партньорство с Kairos Power

Споразумението предвижда Google да получава енергия от реактори, конструирани от Kairos Power - компания, специализирана в разработването на иновативни ядрени технологии. Това партньорство идва в момент, когато технологичният сектор търси все по-ефективни и екологични решения за захранване на своите енергоемки операции.

Ядрената енергия като ключ към устойчивото развитие на ИИ

Старши директорът на Google по въпросите на енергетиката и климата подчерта важността на това решение: "Вярваме, че ядрената енергия има решаваща роля в подкрепа на нашия чист растеж и помага за постигане на напредък в областта на изкуствения интелект". Той добави: "Мрежата се нуждае от този вид чисти и надеждни източници на енергия, които могат да подкрепят изграждането на тези технологии".

Тенденция в технологичния сектор

Интересно е да се отбележи, че това споразумение се случва скоро след подобно обявление от страна на Microsoft. Технологичният гигант наскоро съобщи за планове да възобнови дейността на ядрените съоръжения на остров Три Майл - място, известно с най-тежката ядрена авария в историята на Съединените американски щати.

Финансови аспекти остават неразкрити

Въпреки значимостта на споразумението, Google не разкри финансовите подробности около сделката. Това оставя отворени въпроси относно мащаба на инвестицията и очакваните ползи за компанията.

Този ход на Google подчертава нарастващата тенденция сред технологичните компании да търсят алтернативни и устойчиви енергийни източници за захранване на своите операции, особено в областта на изкуствения интелект, който изисква значителни енергийни ресурси.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    123
    Трябват свирки на Владимир, че уранът Ви е кът. Щом ядрени реактори ще палите за да се храни ИИ, все повече заприличва на сценария от Терминатор. Накрая сам ще си включва реактори без да се интересува от мнението Ви и ще се чудите, как да опазите ядрените бомби от него, да не ги използва срещу вас. Или тъпаците ще разчитат на него да ги пази от Раша и Путин.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари