Google Maps въвежда групова навигация

5
Google Maps слага край на досадните пътувания с приятели
Google Maps слага край на досадните пътувания с приятели

Google Maps слага край на досадните пътувания с приятели

Край на безкрайните телефонни обаждания и текстови съобщения, за да се координирате с приятелите си по време на път! Google Maps може би скоро ще предложи решение с въвеждането на нова функция за групова навигация.

Патент, подаден от Google, разкрива вълнуваща идея, която би могла да трансформира груповите пътувания. Представете си – пътувате с приятели или семейство, всеки в собствената си кола, но без да се лутате и да се обаждате постоянно, за да проверите къде са останалите.

Как ще работи?

Системата ще разпознава, когато няколко потребители се движат към една и съща дестинация. Това може да стане чрез директно споделяне на местоположението или чрез анализ на календари и съобщения.

Какви са предимствата?

  • Край на досадната комуникация: Вижте местоположението на всички автомобили в групата в реално време.
  • Лесно събиране: Системата ще предложи точки за срещи, където да изчакате изостаналите.
  • Координирано пътуване: Информация за трафика и пътните условия, базирана на водещото превозно средство, за всички участници.
  • Почивки за цялата група: Предложения за места за почивка по пътя, съобразени с нуждите на всички.
  • Безпроблемно отклонение: Уведомяване на останалите, ако решите да се отклоните от маршрута.
  • Лесно паркиране: Намиране на паркомясто при пристигане на крайната дестинация.

Кога ще можем да я ползваме?

Въпреки че е само патент, функцията за групова навигация е обещаваща стъпка към по-приятни пътувания с близки. Очакваме с нетърпение нейното евентуално пускане, за да забравим за зависването по телефоните и да се насладим на споделеното пътуване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -5
    1
    Умреляци
    И кво ми е новото другите апп от години поддържат паралелен трек. Гъгул са умреляци. Нищо повече не могат да измислят, освен да крадат чужди идеи.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари