Google анулира YouTube Premium абонаменти, закупени чрез VPN

0
Технологичният гигант анулира планове, закупени в по-евтини региони, и изисква домашен адрес
Технологичният гигант анулира планове, закупени в по-евтини региони, и изисква домашен адрес

Технологичният гигант анулира планове, закупени в по-евтини региони, и изисква домашен адрес

Google продължава активната си борба срещу потребителите, които се опитват да заобикалят правилата и да спестят от абонаменти за YouTube Premium чрез използване на VPN услуги. Последните действия на технологичния гигант са насочени към тези, които са закупили абонаменти в страни с по-ниски тарифи, като Хърватия или Гърция, въпреки че живеят в по-заможни региони.

Заобикаляне на регионалните тарифи

Цените на абонаментите за YouTube Premium варират в зависимост от икономическата ситуация и очакванията на потребителите във всяка конкретна държава. Въпреки това, някои предприемчиви потребители са намерили начин да се възползват от тези разлики. Използвайки VPN (Virtual Private Network), те могат да се представят като жители на държави с по-ниски цени и да закупят абонамент на по-ниска цена.

Отговорът на Google

Изглежда, че Google не са доволни от тази практика и започнаха активно да анулират абонаментите, платени извън реалното място на пребиваване на потребителите. Потребителите на Reddit съобщават, че техните YouTube Premium абонаменти внезапно са били анулирани. Поддръжката на Google ги е информирала, че трябва да се регистрират с домашния си адрес и местната банкова карта, което ефективно изключва възможността за заобикаляне на системата чрез VPN.

Какво е VPN?

VPN е абревиатура на Virtual Private Network или “виртуална частна мрежа“. Това е услуга, която позволява на потребителите да останат анонимни в интернет, като установява защитена, криптирана връзка между компютъра и интернет. Една от основните функции на VPN е възможността за прикриване на местоположението, което позволява достъп до съдържание и услуги, които са ограничени географски.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари