Голям пожар погълна къщи в Благоевградско

0
Кметът на община Кресна апелира жителите и всички желаещи да се включат в борбата с огъня
Кметът на община Кресна апелира жителите и всички желаещи да се включат в борбата с огъня Снимка: БГНЕС

Кметът на община Кресна апелира жителите и всички желаещи да се включат в борбата с огъня

Пожар избухна в района на село Сенокос, община Симитли, предизвиквайки сериозна тревога сред местните жители и властите. По първоначална информация, четири къщи са били напълно унищожени от огнената стихия. За щастие, няма пострадали, но ситуацията остава напрегната, тъй като огънят бързо се разпространява и застрашава околните борови гори в района на връх Пирин.

Пламъците и димът са видими дори от съседните села, създавайки усещане за сериозност и мащаб на пожара. Труднодостъпният терен допълнително усложнява усилията за потушаване на огъня, като по този начин се увеличава и рискът за разпространение на стихията.

Кметът на община Кресна използва социалните мрежи, за да отправи апел към жителите и всички желаещи да се включат в борбата с огъня. В публикация на страницата си във Facebook, той призовава за доброволци, които да се присъединят към усилията на пожарникарите и местните власти в опит да овладеят ситуацията и да предотвратят по-нататъшни щети.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Пожарът е погълнал
    Къщи!.А вие разчитате на доброволци .Къде е управата, къде са К Стоянов и Запрянов да си сътрудничат?.Не си взехте поука, от с.Воден, тъй като съдбата на хората не ви интересува ..На принципа сте :"да става , каквото ще.Какеото им е отредено."Ако сте уморени, оттегляте се..
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари