Голям пожар край магистрала "Тракия"

1

Огънят не затруднява движението по автомагистралата

Днес около 11:20 часа в землището на селата Малко Тръново и Свобода край Чирпан избухна пожар, който се разпространи в близост до автомагистрала "Тракия". Старши инспектор Михаил Михов, началник на група "Оперативен център" към Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Стара Загора, съобщи за инцидента и предостави подробности за текущата ситуация.

Действия на терен

На мястото на пожара работят три пожарни коли - две от Чирпан и една от Стара Загора, както и служители от Държавното горско стопанство - Чирпан. Според старши инспектор Михов, горят сухи треви и част от боровата горичка, но се очаква пожарът да бъде локализиран скоро.

Въздействие върху движението

Въпреки че има задимяване в района, то не затруднява придвижването по автомагистрала "Тракия". Пушекът е достигнал до магистралата, но няма съобщения за сериозни затруднения в движението. Шофьорите трябва да бъдат внимателни, но няма нужда от паника или избягване на маршрута.

Пожарът е под контрол

Пожарът край Чирпан в близост до автомагистрала "Тракия" е под контрол и не представлява сериозна заплаха за движението по аутобана. Въпреки задимяването, придвижването по магистралата остава нормално. Екипите на пожарната и горското стопанство продължават да работят на терен, за да локализират и потушат огъня възможно най-бързо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари