Глоби за хиляди шофьори заради срив в системата на Гаранционния фонд

2
МВР обяви, че няма да опрощава глобите въпреки техническите проблеми
МВР обяви, че няма да опрощава глобите въпреки техническите проблеми Снимка: Dunavmost / Архив

МВР обяви, че няма да опрощава глобите въпреки техническите проблеми

Четири дни технически проблем попречи на водачите да сключат задължителна застраховка "Гражданска отговорност". Въпреки това, МВР ще налага глоби на шофьорите, които са карали без застраховка през този период.

"Системата на Гаранционния фонд не функционираше от 29 юни до 2 юли, поради което хиляди шофьори не успяха да сключат или подновят полиците си", обясни Владимир Тодоров, председател на Българска асоциация на пострадали при катастрофи, предаде bTV.

Той допълни, че в такава ситуация шофьорите са били принудени да се движат без застраховка, с риск от сериозни финансови последици при евентуален пътен инцидент.

"Ако стане катастрофа с пострадали или материални щети, виновният водач може да се окаже длъжен да плати стотици хиляди левове", предупреди Тодоров.

Глобите за липса на застраховка "Гражданска отговорност" са в размер на 250 лева за физически лица и 2000 лева за юридически лица.

"За съжаление, законът не предвижда възможност за обжалване на глобите в случай на технически проблем в системата", каза Тодоров. "Шофьорите ще трябва да платят, въпреки че не са виновни за създалата се ситуация."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    14
    Хайде, хайде
    ГО е данък и точка. Задължителна застраховка е оксиморон. Но чакайте, нещата не са приключени. Очаквайте задължителна застраховка жилища. Само гледайте какво предстои.
  • 8
    13
    Застраховател
    Застраховката е доброволен акт. Ако дойда с бухалката да те застраховам тогава става задължителна. Това че стадото го таковат със задължителна ГО си е негов проблем.
  • -7
    12
    До 10
    Явно си собственик само на ръчна количка, с която извозваш лайната от кочината на прасето. Ако имаше автомобил, или малко мозък в дъртата кратуна, щеше да знаеш какъв е смисълът на Гражданска отговорност и защо е задължително. Айде излез от рушлямските сайтове и се образовай малко, селяндур задръстен.
  • 3
    11
    по цял свят викаш?!?
    Ами ако света за теб е твоето село, може!😁😁😁 Директива 2009/103/ЕО - Застраховка „Гражданска отговорност“ за моторни превозни средства Директивата изисква всички моторни превозни средства в ЕС да бъдат обхванати от задължителна застраховка за отговорност на трето лице*
  • 8
    10
    Собственик
    Застраховката е ДОБРОВОЛЕН АКТ , не задължителен. Тази ГО защо е задължителна , след като застраховките са доброволни ?!? По цял свят застраховката е доброволна за каквото и да е !
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари