Главчев ми е Борисов: Кара се на АПИ за разпространението на невярна информация

0
Премиерът изрази недоволството си от лошата комуникация между Столична община и АПИ
Премиерът изрази недоволството си от лошата комуникация между Столична община и АПИ

Премиерът изрази недоволството си от лошата комуникация между Столична община и АПИ

Димитър Главчев: Добра координация при евакуацията от Ливан и остра реакция срещу слуховете за винетки.

В сряда, 2 октомври 2024 година, по време на редовното заседание на Министерския съвет, служебният премиер Димитър Главчев засегна два ключови въпроса - успешната евакуация на български граждани от Ливан и разпространението на невярна информация относно въвеждането на винетки за Софийския околовръстен път.

Успешна евакуация от Ливан

Главчев изрази задоволство от координацията между различните институции при евакуацията на българските граждани от Ливан. Той подчерта ефективната работа на държавния авиационен оператор и службите, които са били ангажирани в операцията.

"Бих искал да отбележа отличната работа на нашия държавен авиационен оператор и всички служби, участвали в евакуацията. Всяка стъпка беше внимателно съгласувана с нашите партньори и съюзници, а графикът на действие беше прецизно планиран", заяви премиерът.

Главчев изрази благодарност към партньорските служби и съюзниците за тяхната подкрепа и сътрудничество по време на операцията. Той подчерта, че успехът на мисията се дължи на добрата координация и взаимодействие между всички участващи страни.

Остра реакция срещу слуховете за винетки

В началото на заседанието премиерът Главчев остро разкритикува Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ) заради разпространението на невярна информация относно възможното въвеждане на винетки за движение по околовръстния път на София.

"Категорично заявявам, че кабинетът не е обсъждал въвеждането на винетки за Софийския околовръстен път. Ще бъдат взети строги мерки срещу ръководители на институции от изпълнителната власт, които въвеждат гражданите в заблуждение с подобни изявления", подчерта Главчев.

Премиерът изрази недоволството си от лошата комуникация между Столична община и АПИ, която е под юрисдикцията на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Той призова за по-добро взаимодействие между институциите и по-отговорно отношение към информацията, която достига до обществеността.

Исторически паралели

Ситуацията напомня за подобен инцидент от 2020 година, когато тогавашният премиер Бойко Борисов реагира остро на подобни слухове. Тогава Борисов публично нареди на директора на АПИ да обиколи площадите на населените места около София и лично да опровергае информацията за въвеждане на винетки.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари