Германски митничари конфискуваха 250 тона развалено сирене в български автобус

1
В друг автобус от България са задържани 40 кутии цигари
В друг автобус от България са задържани 40 кутии цигари

В друг автобус от България са задържани 40 кутии цигари

Германски митничари задържаха около 250 килограма развалено сирене в български автобус при гранична проверка на магистралата между чешката столица Прага и германския град Дрезден. Инцидентът се случи през изминалата седмица, а информацията бе съобщена днес от местната митническа служба, цитирана от ДПА. Откритото сирене е било в лошо състояние и негодно за консумация, което представлява сериозна опасност за общественото здраве.

Тази конфискация е част от мащабна тридневна операция, при която германските митнически власти извършиха проверки на превозни средства и пътници по магистралата. В рамките на тази операция са проверени 250 превозни средства и над 450 души, което доведе до откриването на значителен брой нарушения на правилата за внос.

Разваленото сирене и други забранени стоки

Освен сиренето, митническите служители откриха и 120 килограма мед от Турция, произходът на който също буди съмнения. Медът е бил в съмнително състояние, а вносът му не отговаря на стандартите за безопасност, определени от германските закони. Сиренето и медът са задържани от властите с цел да се предотврати разпространението им на пазара.

В друг автобус от България, служителите конфискуваха 40 кутии цигари, които били скрити в торби зад последната седалка на превозното средство. Тези стоки също са задържани поради нарушения на митническите правила.

Успешна операция и последствия

Операцията беше определена от митническата служба в Дрезден като „много успешна“, тъй като резултатите показаха значително нарушаване на правилата за внос. В резултат на проверките са образувани девет наказателни производства, а други 12 случая са предадени на съответните органи за по-нататъшно разследване.

В рамките на същата операция, в товарното помещение на румънски микробус бяха задържани два мотоциклета, а в ремаркето – автомобил с британска регистрация. Тези превозни средства бяха конфискувани поради съмнения за нерегламентиран внос и липса на необходимите документи.

Митническите служители конфискуваха също така и 20 000 евро в брой, които са намерени в автомобил, управляван от мъж с неизяснен произход на парите. Същият шофьор носел и газов пистолет, който бил поставен до шофьорската седалка. Оказва се, че оръжието било в нарушение на законите за притежание и носене на оръжия в Германия.

Спиране на луксозен автомобил и повторна регистрация

В друг случай, германските власти спряха от движение луксозен автомобил, регистриран в Армения, по данъчни причини. Автомобилът е бил задържан, тъй като собственикът не е спазил законовите изисквания за плащане на данъци в страната. Въпреки това, на следващия ден шофьорът успял да регистрира автомобила отново, което също буди въпроси относно законовата рамка и възможностите за заобикаляне на регулациите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    7
    русенец
    Българските бусове са най-големите в света! :) Не знам какви идиоти работят в този сайт, но пък винаги успяват да ни изненадат с нещо, което предизвиква бурен смях!:)
  • -2
    6
    Фалшиви новини
    Дунавпрост-за слабоумници!
  • 7
    5
    вашта майка
    бе вашата мама каде са 250т каде 250кг
  • 7
    4
    22
    Как 250ютона в автобус бе,четете си публикацията
  • 7
    3
    Николай Димитров
    Знам че сте неграмотни но пак ме изумихте в съотношението килограми / тонове
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...