Германия въвежда нови мерки за граничен контрол

0
Правителството затяга мерките срещу миграцията и тероризма
Правителството затяга мерките срещу миграцията и тероризма Снимка: БГНЕС

Правителството затяга мерките срещу миграцията и тероризма

Германското правителство обяви решение за разширяване на граничния контрол, като целта е не само да се ограничи миграционният поток, но и да се укрепи вътрешната сигурност на страната. Мерките идват в отговор на нарастващите заплахи, свързани с ислямисткия тероризъм и трансграничната престъпност, информира правителствен източник.

Освен по-строг контрол на границите, властите ще предприемат и конкретни действия за улесняване на връщането на нелегалните мигранти, още на самата граница. Това е част от по-широката стратегия на кабинета на канцлера Олаф Шолц за справяне с миграционната криза и свързаните с нея проблеми.

Последните седмици натискът върху правителството нараства значително, след като страната стана свидетел на нови ислямистки нападения. При едно от тях, през миналия месец, в западния германски град Золинген бяха убити трима души при атака с нож. Заподозреният за нападението е свързан с терористичната организация „Ислямска държава“. Това събитие предизвика остра реакция и засили политическото напрежение в Германия.

Крайнодясната партия „Алтернатива за Германия“ (АзГ) се възползва от ситуацията, печелейки значителна подкрепа на изборите в две източни провинции на 1 септември. Победите на АзГ засилват натиска върху правителството да ограничи миграционния поток и да подобри сигурността.

Източник от правителството потвърди, че Европейската комисия ще бъде уведомена за новите гранични мерки. Германия въведе временен контрол на границата си с Австрия още през 2015 г. в отговор на първоначалната миграционна вълна. Миналата година контролът бе разширен и към границите с Полша, Чехия и Швейцария, поради нарастващите опасения, свързани с миграцията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Санкциите работят!
    Гей-ропа е в колапс на командно дишане. Слава России!
  • 4
    1
    Адолф
    Германия е толкова жалка, объркана и разединена, че вече не учудват с нищо. Дано малкото читави германци - тези в източните провинции, успеят овреме да се отделят със стена, визов режим и всичко друго, което критичната ситуация налага, че да се отърват от шериата, който хич не им мърда на западните, отказали се от Бог, чест и морал €вропедер.... пардон, дегенерати!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари