ГЕРБ: Предлагаме отлагане на поскъпването на такса смет с до десет пъти

0
Промените в Закона за местни данъци и такси са в синхрон с Министерството на финансите, заяви Николай Нанков
Промените в Закона за местни данъци и такси са в синхрон с Министерството на финансите, заяви Николай Нанков Видео: NOVA

Промените в Закона за местни данъци и такси са в синхрон с Министерството на финансите

Партията ГЕРБ обяви официално намерението си да се регистрира за предстоящите предсрочни избори на 11 септември.

Основната им цел е да се концентрират единствено върху собствената си политическа платформа, както подчерта Теменужка Петкова по време на изявление. По думите ѝ, интересът на партията е насочен само към техния успех в изборите.

Това бе и последният ден, в който партиите имаха възможност да подадат документи за участие във вота. Лидерът на ГЕРБ, Бойко Борисов, също коментира политическата ситуация, като заяви: „Отдавна се утвърдих като първа политическа сила, а Движението за права и свободи никога не са ме подкрепяли.“

Освен това, на пресконференция представители на ГЕРБ представиха предложения за промени в Закона за местни данъци и такси. Николай Нанков изтъкна, че те предлагат отлагане на прилагането на новата методика за изчисление на таксите за битови отпадъци. Ако тази методика влезе в сила от 1 януари, таксите за смет ще поскъпнат между три и десет пъти във всяка община. „Нашето предложение ще позволи по-справедлив начин за таксуване, като предложените текстове са в синхрон с Министерството на финансите“, отбеляза Нанков, предаде NOVA.

Теменужка Петкова също направи предложение, според което ресурсът, натрупан от отчисленията по Закона за управление на отпадъците, трябва да остане в общинските администрации. „Така местните власти ще могат да използват тези средства за дългосрочни операции, а не както досега – да ги превеждат на регионалните инспекции,“ допълни тя.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    45778
    Тоя прасьок въобще няма думата! Пак предизборни пръски!!!
  • 5
    3
    Антибоковист
    Проклети гадни и противни гербопитеци... върнаха комунизма в бг-то... всичките едни такива гнусни, мазни, зализани... и накрая всичките спипани в измами и далавери(Цецо-с-5-апаратамента, пацо-терасата-цецка-цачева, цвета-ПКП-то) а шефът им дето беше спипан по гол задник и с чекмеджета недекларирана пред НАП валута, най-злият, и проклет мутрафон. Ако питате изкуствения интелект - колко е нетното богатство на гангстера боко-тиквата и изкуствения интелект ще ви отговори, че нетното богатство на борисов-тиквата е между 300-500 милиона евра. (Близо милиард 1 000 000 000 лева)
  • 11
    2
    Ф.Котленски
    Абе дебел копой на Б.Б.,защо не остави тази лъжа да я поднесеш на българската общественост, на 28-октомври? Кухи обещания, купуване на бюлетини като никога до сега, това ще е заложено в основата на предизборната програмата на грабителската партия герб.
  • 16
    1
    Възмутена
    Поредни предизборни обещания. Защо по време на трите кабинета на ГЕРБ не приехте справедлива система за плащане на такса смет?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Мухахахахаха
    Майка ти да еба курва комунистическа ебана в гъза насран да еба в устата да еба - ще ядеш лайна бе,курво вмирисана...
  • ...
    Кръвожадните еврюги вилнеят, колят и бесят ! Никой не казва и копче. Но укронацистите са представяни за жертви, въпреки че са...
  • Фъй дъ РФ
    Ебаният в гъза комунистически хуйолап вече и от името си се отрича,сигурно ще се казва вече минетчо хахаха
  • Учуден
    Не съм учуден,че ебаната в гъза и устата комунистическа курва пак се прави на мъж,явно кремълските цигани са му се изредили...
  • Райчо
    При положение, че тираджията отнася 2 автомобила в лявата лента, за какво се бави толкова този съд ?!?!?! Ясно е като бял ден...