ГЕРБ алармира за значително оскъпяване на пътната инфраструктура в София

0
Общински съветници сезират Икономическа полиция и АДФИ за неизгодни договори
Общински съветници сезират Икономическа полиция и АДФИ за неизгодни договори Снимка: ГЕРБ / Facebook

Общински съветници сезират Икономическа полиция и АДФИ за неизгодни договори

ГЕРБ алармира за значително оскъпяване на пътната инфраструктура в София.

Народни представители от ГЕРБ-СДС изразиха сериозна загриженост относно ценообразуването на елементи от пътната инфраструктура в столицата. На брифинг в централата на партията, Георги Георгиев и Мирослав Боршош представиха данни, които според тях показват драстично увеличение на цените за антипаркинг колчета, боя за пътна маркировка и парапети.

Тревожни цифри

Георги Георгиев, бивш председател на Столичния общински съвет, изнесе конкретни цифри: "Антипаркинг колчетата в договора, подписан от Терзиев, струват три пъти по-скъпо, отколкото досега – от 18,68 лева са 51,34 лева". Той добави, че общината полага около 4 хиляди такива колчета, което значително увеличава общите разходи.

Не по-малко притеснителна е ситуацията с парапетите, поставяни пред училища, детски градини и покрай големи булеварди. Според Георгиев, новият договор предвижда цена от 182,20 лева за парапет, в сравнение с 82,60 лева при предишното управление.

Въпроси за прозрачността

Георгиев постави под съмнение процеса на избор на изпълнител: "Открита състезателна процедура по Закона за обществените поръчки, екипът на Васил Терзиев не е обявил към днешна дата. За сметка на това е сключил договор за пряко възлагане, по силата на който със 110% поскъпва боята за пътна маркировка".

Той подчерта, че кметът и екипът му са избрали най-скъпата от три оферти, което повдига въпроси за ефективността на разходване на публични средства.

Реакция на ГЕРБ

Мирослав Боршош обяви намеренията на партията да сезира компетентните органи: "ГЕРБ ще сезира Икономическа полиция и АДФИ и ще направим всичко възможно този договор да не се случи".

Той изрази и критика към цялостното управление на града: "Истината е, че София няма кмет! 12 месеца никой не направи нещо за този град", като даде пример с все още невъзстановеното движение по булевард "Патриарх Евтимий".

Предстоящо изслушване

Утре се очаква извънредно заседание на Столичния общински съвет, на което кметът Васил Терзиев трябва да даде обяснения относно трафика и задръстванията в София. Боршош изрази надежда, че Терзиев и заместник-кметът Борис Бонев ще присъстват, тъй като "много са въпросите, на които трябва да отговарят".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Драганова
    Крадецът вика дръжте крадеца! И накрая пак за ГЕРБ се канят да гласуват най-много избиратели?! Как става тоя номер що за мазохисти живеят в тази пропаднала държава?
  • 6
    2
    ИЗНЕНАДАН
    КОГАТО ГЕРБ ПРИБИРАШЕ НЯМАШЕ ПРОБЛЕМИ,ТИШИНА. КОГАТО ДЕЛИМ Е БОЛЕЗНЕНО.ЗАЩО ТАКА МИМЕ?
  • 7
    1
    баце
    Па тоя Боршош не оскъпи НДК като беше шеф
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари