Георги Рачев: В четвъртък и петък ни очаква смутно време

1
Жегата е много съществена и продължителна, заяви климатологът
Жегата е много съществена и продължителна, заяви климатологът

Жегата е много съществена и продължителна, заяви климатологът

Изпращаме „турбо топъл“ месец. Има над 90% вероятност този юни да се окаже най-топлият, откакто се водят метеорологични наблюдения. Това каза в „Тази сутрин“ климатологът проф. Георги Рачев по bTV.

Жегата е много съществена и страшното е, че е много продължителна. Човешкият организъм няма как да си почине“, каза той.

По думите на климатолога в четвъртък и петък ни очаква „смутно време“. От днес започва облакообразуване и в Западна България в края на седмицата се очакват бури.

Събота и неделя отново ще се установи слънчево и сухо време. Следващата седмица отново ни очакват леки превалявания. Температурите отново ще са високи.

На целите Балкани е много горещо. Според научните оценки този месец ще бъде най-горещият юни, регистриран някога в историята на Гърция, съобщи АНА-МПА.

Този юни е с много високи стойности както по отношение на максималната, така и на минималната температура, което създава непрекъснат термичен стрес за хората.

За цялото първо 6-месечие на годината, с изключение на май, в Гърция се регистрират температури над обичайните за съответния сезон. Тази ситуация се наблюдава още от юли 2023 г.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    България
    "...в Гърция се регистрират температури ..." - Тази гърция май ви е влязла във джобовете и във сънищата че я споменавате за щяло и нещяло. Дори прогнозата за времето е изкривена със гърция. Да не би да са ви осиновили гърците !? В български сайт се говори за прогноза за времето на съседна държава !?!?! Те гърците ще ви напудрят със сух пясък. :-)
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари