Георги Рачев: От летни температури към зимен студ преди изборите

0
Климатологът съветва: Подгответе се за всякакво време в изборния ден
Климатологът съветва: Подгответе се за всякакво време в изборния ден Снимка: bTV

Климатологът съветва: Подгответе се за всякакво време в изборния ден

Известният климатолог професор Георги Рачев представи интригуваща прогноза за времето в седмицата преди предстоящите избори на 27 октомври. Според експерта, ни очакват значителни температурни колебания и интересни метеорологични явления.

Седмица на контрасти

Професор Рачев подчертава, че през цялата седмица ще се наблюдава ясно изразен контраст между сутрешните и дневните температури. "Сутрините ще са студени и хладни, а на обяд ще бъде доста топло от порядъка на 15, та дори 19 градуса през цялата седмица", обяснява климатологът.

Леден уикенд на хоризонта

Особено внимание привлича прогнозата за предстоящия уикенд, който според професор Рачев ще бъде най-студеният от цялата седмица. Минималните температури ще се доближат опасно до нулата, а във високите части на страната се очакват дори отрицателни стойности, казва климатологът, цитиран от в. „Телеграф“..

Понеделник: Слани и минусови температури

Началото на следващата седмица носи със себе си още по-сериозно застудяване. Професор Рачев предупреждава: "В понеделник на повече места в Западна България се очаква да има отрицателни температури и повсеместни слани". Това може да създаде затруднения за земеделските производители и градинарите.

Прогноза за изборния ден

За 27 октомври, когато са насрочени изборите, професор Рачев прогнозира максимални температури между 10 и 15 градуса. В столицата София минималните температури ще бъдат особено ниски, достигайки едва 3-4 градуса.

Регионални различия

Интересно е да се отбележи, че ще има значителни регионални разлики в температурите. През обедните часове термометрите ще показват от 13-14 градуса в североизточните части на страната до 17-18 градуса в южните региони.

Слънчево време през седмицата

Въпреки студа, професор Рачев обещава много слънчеви дни през цялата седмица, което ще компенсира донякъде ниските температури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари