Георги Рачев: Очаквайте гръмотевични бури до четвъртък

0
Гръмотевична активност и тропически нощи
Гръмотевична активност и тропически нощи Снимка: Асен Игнатов

Гръмотевична активност и тропически нощи

В следващите дни се очаква времето да бъде нестабилно, като най-силните смущения ще настъпят в следобедните и привечерните часове, когато гръмотевичната активност ще бъде най-интензивна. Това заяви проф. Георги Рачев в ефира на телевизия Би Ти Ви, предупреждавайки, че до четвъртък времето ще остане неустойчиво. Той подчерта, че западната част на страната ще бъде най-засегната от гръмотевичните бури, но е трудно да се предскаже точно кога и къде ще се проявят те.

Смущенията във времето ще бъдат придружени от тропични нощи, като минималните температури ще се задържат около 20 градуса. Половината от територията на България ще изпита тези условия, което ще създаде усещане за тропически климат дори през нощта.

След четвъртък, времето ще се стабилизира и от събота се очаква връщане на топлото време. Проф. Рачев отбеляза, че температурите ще се повишат и ще донесат отново летни усещания в цялата страна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари