Георги Гвоздейков: Шенген няма да реши проблема с трафика на Дунав мост

1
Буферни паркинги ще спомогнат за по-добър контрол и пропускливост на камионите
Буферни паркинги ще спомогнат за по-добър контрол и пропускливост на камионите Снимка: БТА

Буферни паркинги ще спомогнат за по-добър контрол и пропускливост на камионите

Служебният министър на транспорта и съобщенията Георги Гвоздейков заяви от парламентарната трибуна, че изграждането на буферни паркинги може да реши проблемите с дългите опашки от камиони по границите на страната. Той подчерта, че подобни съоръжения ще помогнат за по-доброто регулиране на трафика и ще предотвратят струпването на тежкотоварни автомобили.

Гвоздейков отбеляза, че дори присъединяването на България към Шенгенската зона няма да разреши този проблем напълно. Капацитетът на граничния пункт на Дунав мост при Видин е ограничен до между 40 и 50 камиона на час, което не е достатъчно за плавното преминаване на всички превозни средства. Затова той предлага държавата да поеме сериозен ангажимент към изграждането на буферни паркинги, които ще улеснят трафика и ще подобрят пропускливостта на граничните пунктове.

Министърът отговори на въпрос, зададен от депутата Димо Дренчев, който сподели за случаи, при които мъже "в черни дрехи" принуждават камиони да паркират на частен паркинг до Дунав мост край Видин. Според Дренчев, българските камиони заплащат 15 лева, докато чуждестранните - 15 евро за тази услуга.

В отговор на друг въпрос, свързан с железопътното пътуване между Пловдив и Асеновград, както и към Хасково и Свиленград, Георги Гвоздейков съобщи, че поради ремонти на гара Пловдив се налага прекъсване на част от жп трасетата. За пътуващите е създаден временен перон, като министърът е разпоредил изграждането на по-добри условия за чакащите пътници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    2
    Русенец
    Прав е министър Гвоздейков. Причината за тапите са ТАКСИТЕ, които се събират на моста Махайте тези нелогични такси! И в двете държави се събират винетни такси за поддръжка на пътната инфраструктура. Да се търгашат преминаващите с такси, и то за мост построен от трета страна - СССР, която вече не съществува и не е страна в спора, е нелогично.
  • 4
    1
    Слава Русия
    Пълен педерас си Гейздейков
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари