Георги Гвоздейков: Шефът на държавния авиоотряд е отстранен заради административни нарушения

0
Бившият ръководител изпълнявал полети без разрешение
Бившият ръководител изпълнявал полети без разрешение Снимка: БНТ

Бившият ръководител изпълнявал полети без разрешение

Министърът на транспорта Георги Гвоздейков разкри причините за отстраняването на доскорошния генерален директор на Държавния авиационен оператор, ген. Златко Златев. Според министъра, причините за смяната са свързани със системни административни нарушения, а не както се предполагаше, заради проблеми с правителствения самолет "Фалкон".

Министър Гвоздейков категорично опроверга твърденията на президента Румен Радев, който намекна, че отстраняването на ген. Златев е свързано с нередности с правителствения "Фалкон". Вместо това, министърът посочи, че ген. Златев е изпълнявал полети на правителствения самолет без уведомление. Това е сериозно нарушение на процедурите, като самоволното му поведение е довело до вътрешно напрежение в държавния авиоотряд, съобщава БНТ.

„Длъжността генерален директор на Държавния авиационен оператор не е летец-пилот. Това е административна длъжност с функции на организационна дейност - той трябва да организира процеси, а не да лети на самолет. Той си е позволил без мое знание да се качи като пилот на правителствения самолет и да замине за някаква държава в арабския свят. Питам ви аз като ръководител, ако се случи нещо лошо, кой носи отговорност за този човек? Има доста, доста сериозни нарушения и това е тенденциозно. Това не се случва един път. Освен това същият човек лети по време на работа за частни компании, за което съм правил забележки“, заяви министър Гвоздейков.

От думите на министъра стана ясно, че ген. Златев е допуснал и други нарушения, включително изпълняване на полети за частни компании в работно време, за което са му били отправяни забележки. Това поведение е било неприемливо и довело до решението за отстраняването му.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    1
    Да не би да греша,
    но не е ли тоз оня Гвоздейков , който е прикритието на ГЕРБ и Пеевски.Чиято сестра Мария стана скоро кметица на родната му Твърдица? Когото спрягат с фирми и има собствен самолет. Пестял е човекът от кифлите и баничките. Министър от квотата на ПП, при чието управление БДЖ се продъни от гафове.Сключен договор за влакова композиция N - та употреба , локомотивът идва сам без вагоните. Закъснения на влакове, проблеми , пътници в горещините плюс минус деца и трудно подвижни вървят пеша. А ,забележете, са си платили за меко казано дискомфорта. Не им осигурява автобусен превоз . Дерайлирали влакове и.. но. вие това и още много , си го знаете.Безнаказан, защото е маркетинга на Б.Б. и Д.П.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари