Георги Георгиев: Неправоспособен юрист поема строителството на София

0
Честито, софиянци, сега градът ще цъфне и върже!
Честито, софиянци, сега градът ще цъфне и върже! Снимка: georgigeorgiev.eu

Честито, софиянци, сега градът ще цъфне и върже!

Назначаването на нов заместник-кмет по строителството в София предизвика коментар на кандидата за народния представител Георги Георгиев и бивш председател на Столичния общински съвет от политическата коалиция ГЕРБ-СДС в социалната мрежа Facebook.

Според изявлението на Георгиев, постът ще бъде зает от юрист, който в момента не притежава правоспособност да практикува професията си в България.

"Току-що София се сдоби с нов заместник-кмет по строителство. Мислите, че това ще е опитен строителен инженер, архитект или някой работил на ръководна позиция в строителството? Да, ама не", сподели Георгиев в своя пост.

Бившият председател на Столичния общински съвет изрази съмнения относно процеса на подбор, твърдейки, че няколко квалифицирани кандидати са отказали предложението на настоящия кмет Васил Терзиев да се присъединят към неговия екип. Георгиев подчерта, че новоназначеният заместник-кмет е същото лице, което през последните шест месеца е ръководило правния отдел на общината, въпреки липсата на необходимата правоспособност.

"Човекът, който няма право да работи като юрист в България, е заместник-кмет по правни въпроси на София. Сега заради мащабните му компетенции, поема и строителството", коментира Георгиев.

Кандидатът за народен представител също така постави под въпрос компетентността на новия заместник-кмет, като посочи неотдавнашни проблеми с градската инфраструктура. Той спомена за затрудненията, възникнали при затварянето на булевард "България" и околовръстното шосе, приписвайки ги на неправилни съвети, дадени на кмета Терзиев относно отговорностите на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

"Благодарение на него до момента беше забъркана кашата със затварянето на булевард "България" и околовръстното, защото подведе Терзиев, че АПИ отговаря за този участък", добави Георгиев.

Изказването на депутата повдига въпроси относно бъдещето на строителните проекти в София. Георгиев изрази скептицизъм относно възможността за провеждане на законни ремонти, подобни на тези по булевард "Патриарх Евтимий" и булевард "Витоша", намеквайки, че под новото ръководство може изобщо да липсват ремонтни дейности.

"Ясно е, че не само няма да има незаконни ремонти като този на булевард "Патриарх Евтимий" и булевард "Витоша", просто няма да има ремонти. Което, като се замисля, може би е за хубаво", заключи Георгиев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари