Георги Чолаков: Христо Иванов прави манипулативни внушения по мой адрес

0
Председателят на ВАС отхвърля обвиненията на Христо Иванов
Председателят на ВАС отхвърля обвиненията на Христо Иванов Снимка: БГНЕС

Председателят на ВАС отхвърля обвиненията на Христо Иванов

Георги Чолаков, председател на Върховния административен съд, излезе с остра позиция срещу твърденията на Христо Иванов, отправени по време на интервю в предаването „Тази сутрин“ по bTV. Според Чолаков, Иванов е използвал ефира, за да направи манипулативни внушения по негов адрес, свързани с отменените промени в Конституцията на Република България (решение по конституционно дело № 1 от 2024 година).

Върховният административен съд няма връзка с промените в Конституцията

Чолаков подчерта, че Върховният административен съд няма връзка с отменените промени в Конституцията, като отбеляза, че Иванов се опитва да прехвърли вината за неуспехите си в съдебната реформа върху трети лица и институции. „Отношенията ми като председател и в лично качество с политици по повод съдебната реформа се изчерпват единствено до срещи с представители на различни компетентни институции като Министерството на правосъдието и комисии към Народното събрание“, заяви Чолаков.

Официални срещи и публични становища

Председателят на Върховния административен съд поясни, че всички контакти и срещи са официални и на тях са присъствали колеги от съдебната власт, включително председателят на Върховния касационен съд и и.ф. главен прокурор. Становищата по тези въпроси са публично заявени и известни на всички компетентни институции.

Професионалното бъдеще на Чолаков

По отношение на бъдещето си след изтичането на мандата, Чолаков категорично заяви, че то е негов личен избор и не е упълномощавал никого да взема решения от негово име или да определя професионалното му развитие.

Професионалното ми бъдеще след края на мандата е само мой личен избор“, каза Чолаков, отхвърляйки твърденията на Иванов като неоснователни и манипулативни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    Учуден
    Не съм учуден,че доказаният ДеБел лъжец Бойкикев отново е лъгал в ефир,все пак е авер на ДеБелян ПеПеевски,няма какъв друг да бъде....
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари