Георги Чиликов и Мартин Ковачев тренират елитните юноши на "Дунав"

0
15-годишните футболисти имаха специално тактическо занимание
15-годишните футболисти имаха специално тактическо занимание Снимка: ФК "Дунав"

15-годишните футболисти имаха специално тактическо занимание

Треньорският щаб на "Дунав" проведе тактически занимания в школата на клуба.

Треньорският щаб на представителния тим на футболен клуб "Дунав" - Русе продължава да работи усилено за интегрирането на младите таланти в професионалния футбол. Старши треньорът Георги Чиликов и неговият помощник Мартин Ковачев проведоха специално тактическо занимание с 15-годишните футболисти от елитната юношеска група на клуба.

Това е поредната инициатива, целяща да скъси дистанцията между школата и представителния отбор на "драконите". През изминалата седмица се проведе подобно занимание, включващо и двустранна игра, с втория отбор и част от юношите младша възраст.

От началото на новия сезон талантите от двете елитни формации в школата на клуба са значително по-близо до професионалния футбол. Почти винаги млади футболисти на ротационен принцип тренират наравно с представителния отбор, което им дава безценен опит и възможност за развитие.

Важна роля в този процес играе и треньорът на вратарите Любомир Петков. Той работи не само с вратарите на мъжкия отбор, но и с тези от втория тим и двете елитни групи. Това осигурява приемственост и единна методология в подготовката на всички вратари в структурата на клуба.

Ръководството на "Дунав" - Русе вярва, че този подход ще улесни значително прехода на младите футболисти към мъжкия футбол. Целият клуб е ангажиран с мисията да създава качествени играчи, готови за предизвикателствата на професионалния спорт.

Резултатите от тази стратегия вече са видими. През изминалия сезон състезатели от школата на "драконите" са натрупали впечатляващите над 30 000 минути игрово време в мъжкия футбол. Близо една трета от това време е на професионално ниво, което е сериозно постижение за младата школа на русенския клуб.

Тази интегрирана система на работа между различните възрастови групи и професионалния отбор показва дългосрочната визия на ръководството на "Дунав" - Русе за развитието на клуба. Чрез създаването на плавен преход между юношеския и мъжкия футбол, клубът цели да изгради стабилна основа за бъдещи успехи и да утвърди позицията си като един от водещите футболни центрове в България.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари