Георги Чиликов е новият треньор на Дунав

0
Утре предстои първата медийна изява на новия наставник
Утре предстои първата медийна изява на новия наставник Снимка: Футболен клуб "Дунав"

Утре предстои първата медийна изява на новия наставник

Футболен клуб "Дунав" (Русе) официално обяви назначаването на нов старши треньор. Георги Чиликов, бивш национал и опитен специалист, ще поведе "драконите" в тяхното пътешествие във Втора лига.

Президентът на клуба, Диян Димов, сподели в социалните мрежи: "Гледаме на това като доста отговорно решение и беше важно да сме убедени в плюсовете и минусите на всяка от възможните кандидатури. Накрая се спряхме на Георги Чиликов, защото чувствахме, че в точно този момент имаме нужда от човек с неговия профил на треньорския пост."

Чиликов, роден в Бургас на 23 август 1978 година, има богата футболна кариера зад гърба си. Той е играл за редица български отбори, включително Черноморец (Бургас), Нефтохимик, Левски и ЦСКА София, както и за чуждестранни клубове като португалския Насионал Мадейра и китайския Далиен.

Като треньор, Чиликов е натрупал опит в различни роли - от помощник-треньор в Нефтохимик и Черноморец до старши треньор на Арда (Кърджали). Той е работил и с легендарния Димитър Димитров - Херо в Лудогорец и казахстанския Иртиш Павлодар.

Новият наставник на "Дунав" изрази своя ентусиазъм за предстоящото предизвикателство: "Радвам се, че поемам това ново предизвикателство. Дунав е клуб с традиции и амбиции да върви нагоре, с което си допаднахме. Вярвам, че заедно ако се обединим всички в града, ще прогресираме."

Чиликов ще дебютира начело на "драконите" в предстоящото гостуване на Ботев II в град Пловдив. Феновете на русенския тим очакват с нетърпение да видят как новият треньор ще повлияе на играта и резултатите на отбора.

Назначението на Георги Чиликов бележи нова ера за Футболен клуб "Дунав" (Русе), като клубът се надява на подобрение в представянето си във Втора лига и евентуално завръщане в елита на българския футбол.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    До 2
    Тренер не им трябва; искат послушко - получават го...
  • 4
    2
    Ruse24
    Никакво име като Тренер.Говорих с двама от ОФК Несебър-Посредствен Треньор. Ще свърши като М.Орачев.
  • 4
    1
    абе име
    Оле -мале!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари