Георг Георгиев: Ако се ръководим от социологията, премиерът трябва да бъде от ГЕРБ

0
ГЕРБ-СДС критикува идеята за "равноотдалечен" министър-председател
ГЕРБ-СДС критикува идеята за "равноотдалечен" министър-председател Видео: NOVA

ГЕРБ-СДС критикува идеята за "равноотдалечен" министър-председател

Георг Георгиев, кандидат-депутат от ГЕРБ-СДС за 14 Многомандатен избирателен район Перник, изрази позицията на партията относно избора на следващ министър-председател на България. В интервю за предаването „Денят на живо" по телевизия NOVA NEWS, Георгиев подчерта важността на политическото и партийно лидерство в премиерската позиция.

Очаквания за бъдещия премиер

Надявам се следващият премиер да е политичен и партиен. Ако се ръководим от социологията, премиерът трябва да бъде от ГЕРБ", заяви Георгиев пред водещия на предаването. Той аргументира тази позиция, позовавайки се на принципите на развитите демокрации, където лидерът на партията, спечелила изборите, обикновено получава номинация за министър-председател.

Възможност за нов мандат на Борисов

Когато бе попитан за вероятността Бойко Борисов да получи нов премиерски мандат, Георгиев отговори: "Всяка развита демокрация постановява, че лидерът на партията, спечелила изборите, е номиниран за министър-председател". Той добави, че в последните години Борисов е правил компромиси с това правило в опит да постигне консенсус с останалите политически сили.

Критика към опозицията

Георгиев не пропусна да коментира позицията на коалицията "Продължаваме Промяната - Демократична България" (ПП-ДБ) относно желанието им следващият премиер да бъде равноотдалечен от всички формации. "Колегите са абсолютно объркани в опитите си да обосноват защо няма да ни подкрепят и отново биха тласнали държавата в криза", смята кандидат-депутатът от ГЕРБ-СДС.

Възгледи за ролята на премиера

Според Георгиев, министър-председателят не е просто назначаем служител. "Какъвто и да е този човек, в момента, в който не отговори на някой от техните капризи, а страстите им понякога са доста низки, той ще бъде набеден за човек на някого", отбеляза политикът. Той изрази съмнение, че формулата за "равноотдалечен" премиер би била успешна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Мхм
    Ако се водим от логиката ГЕРБ-оляците трябва да сте в затвора повечето.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари