ГДБОП задържа педофил в Пазарджик

2
Мъжът карал деца между 9 и 11 години да се показват голи
Мъжът карал деца между 9 и 11 години да се показват голи

Мъжът карал деца между 9 и 11 години да се показват голи

При специализирана полицейска операция на служителите от дирекция „Киберпрестъпност“ на ГДБОП е задържано лице, жертва на което са станали деца между 9 и 11 години, с които е комуникирал под фалшива самоличност в известно сред подрастващите онлайн приложение. Акцията е реализирана на територията на град Пазарджик на 3 юли, под ръководството и надзора на Районна прокуратура – Пазарджик.

През изминалия месец, при спецоперации на служителите на сектор „Престъпления срещу деца в интернет“ е пресечена престъпната дейност на 3 лица от мъжки пол, използвали ресурсите на мрежата за споделяне на файлове, съдържащи сексуални извращения с деца - престъпление, за което е предвидено законово наказание лишаване от свобода до 6 години, съобщават от ГДБОП.

Срещу всички установени извършители са образувани досъдебни производства по чл. 155 и 159 от НК, които се отнасят до склоняване на непълнолетни да участват в порнографско представление, създаване и разпространение на материали с порнографско съдържание.

За година е документирана дейността и установена самоличността на над 30 лица на територията на цялата страна, разпространявали в мрежата порнографски материали, за създаването на които са използвани десетки деца на възраст от 2 месеца до 16 години. По време на разследванията срещу сексуалните насилници в интернет пространството е установена самоличността на нови 20 деца-жертви.

За всички задържани е установено, че действат по приблизително еднаква схема – създават и използват фалшиви профили в социалните мрежи, чрез които започват целенасочени контакти с подрастващи момичета и момчета. Във времето постепенно успяват да поставят непълнолетните в положение на зависимост чрез манипулативни съобщения, употреба на сила и заплахи. Децата са склонявани и принуждавани да създават или участват в материали с порнографско съдържание.

От жилищата на задържаните лица са иззети множество компютърни системи, лаптопи, външни носители, флаш-памети, видеокамери, друга техника и носители на информация, съдържащи огромно количество материали, свързани с упражняване на сексуално насилие и извращения с деца от двата пола.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 7
    4
    Bvcxfhjj
    Няма ли кой да го ликвидира този изверг????
  • -2
    3
    Чочинка
    Освен това съм джендър по адреси
  • 6
    2
    Чочинка
    Всъщност, не съм точно "чочинка". Метър и 92 съм, 130 килограма, няма да се правя на Рамбо, има и тлъстинки, което обаче не ме прави по малко опасен. Ще го примамя педофила. И какво? Ако го вкарам в кома /неизбежно е/ задължително отивам в затвора. Ако сигнализирам в полицията ще се започне едно разкатаване, писане на ръка, едни дела, отлагани и преназначавани за някакви дати, юридически врътки и ЛАЙНА!
  • 5
    1
    Повръща ми се
    пълно с извратеняци в малката ни страна.Посягат не само физически, но и психически на децата. Превърнали са перверзната си похот в търговия.За бебета не повярвах, когато четох преди за някъде си в бедна държава.Посегателството върху тях е станало само с участие на "родител".Той също трябва да понесе наказание.Изверги.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Брато, излез. Чакам те долу!
- Не мога, брат! У нас е ад!
- Айде, като заспи сатаната, ела да пием по бира!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари