ГДБОП удари престъпна група за разпространение на синтетичен хашиш

0

Повдигнаха обвинения на петима души

Пловдивската прокуратура повдигна обвинения на петима за участие в организирана престъпна група за разпространение на наркотици.

Окръжната прокуратура в Пловдив привлече като обвиняеми петима младежи за участие в организирана престъпна група с цел разпространение на наркотични вещества. Обвиняемите са К.Ф., на 21 години, О.С., на 19 години, И.В., на 23 години, К.Н., на 24 години, и К.М., на 21 години. Групата е действала от март 2023 година до 6 август 2024 година в Пловдив.

Разкрита престъпна група за синтетичен хашиш в Пловдив

По време на специализирана полицейска операция, проведена на 6 август 2024 година от ГДБОП - МВР под надзора на Окръжната прокуратура, са били арестувани петимата обвиняеми. При претърсвания на различни адреси и автомобили са открити около 450 грама синтетичен хашиш, вещества за производството му, електронни везни и мобилни телефони.

Високорискови наркотични вещества, разпространявани сред непълнолетни

Според разследването, синтетичният хашиш е бил разпространяван предимно сред непълнолетни деца на възраст между 15 и 17 години. Наркотикът е бил оставян на точно определени места като контейнери за смет, беседки и пейки. Експерти посочват, че синтетичният хашиш има силно пристрастяващо действие и може да предизвика остри и безвъзвратни поражения върху централната нервна система и психиката на потребителите.

Специализирана операция на ГД БОП разкрива престъпна схема в Пловдив

К.Ф. и К.М. са обвинени, че на 6 август 2024 година в Пловдив са държали около 450 грама синтетичен хашиш с цел разпространение, без надлежно разрешително. Действията им са квалифицирани по чл. 354а, ал. 2 т.1 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс. Освен това, К.Ф. е обвинен и за държане на високорисково наркотично вещество - марихуана, без разрешително, на същата дата и място.

Предстоящи съдебни действия срещу обвиняемите

Петимата обвиняеми са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Окръжната прокуратура - Пловдив. Предстои да бъде внесено искане в съда за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража", след преценка на доказателствата по делото.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари