ГДБОП разби организирана престъпна група за изнудване

0
Шестима души арестувани при мащабна акция срещу финансови престъпници
Шестима души арестувани при мащабна акция срещу финансови престъпници Снимка: МВР

Шестима души арестувани при мащабна акция срещу финансови престъпници

ГДБОП разби организирана престъпна група за изнудване.

След двугодишно разследване, на 1 октомври 2024 година служители на Главна дирекция "Борба с организираната престъпност" (ГДБОП) проведоха специализирана операция за неутрализиране на организирана престъпна група, създадена с користна цел. Акцията е осъществена под надзора на Софийска градска прокуратура.

В хода на продължителното разследване са събрани множество доказателства от и за пострадали от престъпната дейност в качеството им на длъжници. До момента са разпитани 22 свидетели, от които 8 пред съдия.

Като част от операцията са извършени претърсвания на 10 адреса. При тях са иззети множество мобилни телефони, компютърни конфигурации, документи и други веществени доказателства, свързани с разследването.

Арестувани са шестима участници в престъпната схема на възраст между 33 и 56 години. Всички те имат предишни криминални регистрации. На задържаните е наложена постоянна мярка "задържане под стража". Един от заподозрените е привлечен като обвиняем задочно, тъй като към момента не е открит на територията на страната.

Групата е подведена под отговорност по член 321, алинея 3, точка 2, във връзка с алинея 2 от Наказателния кодекс. Разследването е свързано с извършване на престъпления по член 213а от Наказателния кодекс, който се отнася до изнудване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари