ГД "БОЕЦ": Прокуратурата образува проверки по сигналите ни срещу Пеевски и Доган

1
Гражданско сдружение обвинява видните политически фигури в тежки престъпления
Гражданско сдружение обвинява видните политически фигури в тежки престъпления Снимка: ГД "БОЕЦ"

Гражданско сдружение обвинява видните политически фигури в тежки престъпления

На 11 юли 2024 година Сдружение БОЕЦ внесе сигнали в ДАНС, МВР и ВКП за извършени тежки престъпления от общ характер срещу лицата Делян Славчев Пеевски и Ахмед Демир Доган. Сигналите съдържат конкретни данни за престъпления, в които двамата се обвиняват взаимно. Сдружението отбелязва, че през изминалите години са подали множество сигнали за престъпления, извършени от тези лица, но сега за първи път самите Пеевски и Доган потвърждават разкритията на БОЕЦ.

Сдружение БОЕЦ настоява за незабавни действия от институциите, включително сваляне на имунитета на Делян Пеевски и задържане под стража на Доган и Пеевски. Целта е да се предотврати унищожаването на доказателства и оказването на натиск върху свидетели. В момента прокуратурата е започнала проверки, докато ДАНС и МВР изглежда чакат инструкции от висшестоящи лица. ВКП е образувала производства по сигнали със следните номера: 7386/2024 за Пеевски и 7387/2024 за Доган.

Медийно отразяване и обществена реакция

Въпреки сериозността на сигналите, нито една национална телевизия не е отразила действията на БОЕЦ. Вместо това, медиите предпочитат да канят анализатори и експерти, които коментират ситуацията в ДПС, без да дават конкретни отговори. Според БОЕЦ, тези коментари по-скоро обслужват интересите на различни лагери в партията, отколкото да информират обществеността.

Сдружението подчертава, че сигналите и действията на прокуратурата ще разкрият какви ще бъдат съдбите на Пеевски и Доган. В следващите дни БОЕЦ планира допълнителни действия, за да подтикне МВР и ДАНС към активна работа. Калин Стоянов и Пламен Тончев се намират в сложна ситуация, тъй като са подчинени на множество влиятелни личности, включително Пеевски, Радев и Борисов.

Политическа сцена и бъдещи сценарии

Според информация на БОЕЦ, Бойко Борисов е сключил съюз с Доган и неговия лагер. Предвид близките връзки на Доган с Кремъл, се предполага, че и президентът Радев подкрепя "почетния председател". Ако Пеевски и Доган не постигнат споразумение, вътрешнопартийната война в ДПС може да се превърне в междусекторен конфликт между прокуратурата и МВР, ДАНС, Борисов, Доган и Радев. Ако външните фактори се намесят, Сарафов може да предаде Пеевски, но ако мълчанието продължи, позициите на Пеевски и Сарафов ще останат силни, а конфликтът ще ескалира.

Призив за активност и справедливост

БОЕЦ призовава гражданите да не бъдат пасивни наблюдатели на тези събития и да не чакат коя мафиотска фигура ще надделее. Вместо това, те трябва да бъдат активни и да настояват институциите да действат в обществен интерес и да се стремят към справедливост. Сдружението подчертава, че всички корумпирани и криминални елементи трябва да бъдат изхвърлени от властта и подведени под отговорност за извършените престъпления.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари