Гърция въвежда мерки за защита на работниците от горещините

0
Властите ограничават работата на открито
Властите ограничават работата на открито

Властите ограничават работата на открито

Гръцките власти предприеха спешни мерки за защита на работниците от екстремните горещини, които се очаква да достигнат до 42-43 градуса по Целзий в някои части на страната. Министерството на труда издаде нареждане, според което определени предприятия трябва да прекъсват работата на открито в следобедните часове от вторник до петък. Това съобщи агенция Ройтерс. Сред засегнатите сектори са строителството, доставките на храна, куриерските услуги и корабостроенето. Работниците в тези отрасли ще трябва да спират работа от обяд до 17:00 часа, за да се избегнат здравословни проблеми, свързани с високите температури.

Ежегодни предизвикателства с горещините и сушата

Гърция е известна със своите горещи лета, които често водят до горски пожари и сериозни проблеми с водоснабдяването. Тази година не е изключение, като много от островите, популярни туристически дестинации, се борят с недостиг на вода поради продължителната суша.

Мерки за безопасност и защита на здравето

Министерството на труда подчертава, че тези мерки са необходими за защита на здравето и безопасността на работниците. Високите температури могат да доведат до топлинни удари и други сериозни здравословни проблеми, особено за тези, които работят на открито.

Туристическият сектор и предизвикателствата пред него

Туристическият сектор, който е ключов за икономиката на Гърция, също е изправен пред предизвикателства поради екстремните горещини и недостига на вода. Много от туристическите обекти и хотели са принудени да прилагат мерки за пестене на вода, за да осигурят нормалното функциониране на своите услуги.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари