Френският посланик Жоел Мейер се запозна с възможностите за инвестиции в Русе

0

Зам.-кметът Златомира Стефанова посрещна френската делегация

Заместник-кметът на Община Русе Златомира Стефанова проведе среща с посланика на Франция в България Негово Превъзходителство Жоел Мейер и представители на Френско-българската търговска и индустриална камара (ФБТИК). Основна тема на разговорите бяха инвестиционният климат в региона и потенциалът за развитие на двустранните икономически отношения.

По време на срещата Стефанова подчерта ключовата роля на прозрачността и диалога в работата на общинската администрация с бизнеса. "Основен приоритет на Община Русе е изграждането на доверие между бизнеса и администрацията. Нашето преимущество е фактът, че винаги сме достъпни за диалог, и мисля, че русенските компании вече са се убедили, че общината работи изцяло на принципа на прозрачността", заяви заместник-кметът.

Стефанова акцентира върху усилията на общината за подкрепа на бизнеса, включително инициативата за обединяване на предприятията в икономически зони. Тя представи и някои от последните чуждестранни инвестиции в града, подчертавайки атрактивността на Русе като бизнес дестинация.

Френската делегация прояви интерес към икономическия профил на региона. Обсъдени бяха ключови сектори като транспортна свързаност, леко машиностроене и производство на компоненти за индустрията. Стефанова изтъкна и усилията на общината за подобряване на градската среда чрез общински и европейски средства, както и богатата културна програма на града.

Важна тема в разговорите беше и предизвикателството с недостига на квалифицирани кадри. Участниците в срещата се обединиха около необходимостта от по-добро съответствие между образованието и нуждите на бизнеса, с акцент върху инженерните специалности в контекста на растящата електромобилна индустрия.

В заключение бяха обсъдени конкретни възможности за сътрудничество и подкрепа за развитието на двустранните икономически отношения между България и Франция.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    16:33
    Защо днес няма нито една платена статия за скандалния драгомир драганоф?! Кой попречи да спрат публикациите?! Кой предотврати публичното му самоопозоряване?! Не сме съгласни така! Искаме снимки как скандалният драган0ф с няколко човека държат я чепка с грозде, я пакетче със семки!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама ескимоси се прибират вкъщи:
- Къде ни е иглуто?
- По дяволите, забравих ютията включена!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари