Фоти Неделчев живее втори живот след месец в реанимация

0
Мъжът от Айтос бе спасен от лекарите в УМБАЛ - Бургас
Мъжът от Айтос бе спасен от лекарите в УМБАЛ - Бургас Снимка: Личен архив

Мъжът от Айтос бе спасен от лекарите в УМБАЛ - Бургас

Фоти Неделчев живее втори живот след месец в реанимация.

Благодарение на усилията на медицинския екип в Отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) - Бургас, 54-годишен мъж от град Айтос успя да преодолее тежко здравословно състояние и да се завърне към нормалното си ежедневие.

Фоти Неделчев, който страда от хронични белодробни и сърдечни заболявания, е приет по спешност в УМБАЛ - Бургас в началото на юни, след като състоянието му рязко се влошава. При постъпването си в реанимацията той е в критично състояние - с тежки дихателни проблеми и нарушено съзнание, съобщиха от лечебното заведение.

Дъщерята на пациента, Мила Неделчева, споделя: "Никога не сме го виждали в толкова добро състояние. Баща ми е сред нас само благодарение на лекарите от реанимацията на УМБАЛ Бургас. Нека всички да разберат, че това са специалисти, с които Бургас трябва да се гордее. Те нито за миг не се отказаха да се борят за живота му, със загриженост и внимание."

Медицинският екип, воден от доктор Антон Григоров и доктор Даниела Люцканова, незабавно предприема интензивни мерки за стабилизиране на състоянието на Фоти Неделчев. Пациентът е интубиран и включен на апаратна вентилация, за да се осигури адекватно дишане.

В продължение на близо месец лекарите използват всички възможни средства за възстановяване на дихателната функция и постепенно отвикване от апаратната вентилация. Инвазивната вентилация е заменена с неинвазивна, като пациентът е обучен да използва кислородна маска с апарат, подаващ въздух под налягане по време на сън.

След изписването си от болницата Фоти Неделчев продължава да използва апарата за подпомагане на дишането и в домашни условия. Въпреки това неудобство, той се чувства значително по-добре и може да се върне към обичайните си ежедневни дейности.

Мила Неделчева изразява дълбоката си благодарност към медицинския екип: "Не помня откога не сме го виждали такъв. Благодаря на УМБАЛ - Бургас, че направи и невъзможното за него. Тези лекари са хора с призвание, изключителни професионалисти и цялото ми семейство им е безкрайно признателно."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари