Фолклорният фестивал "От Дунав до Балкана" оживи Борово

5
Над 1600 участници се включват в двудневното събитие
Над 1600 участници се включват в двудневното събитие Снимка: БТА / Мартин Пенев

Над 1600 участници се включват в двудневното събитие

Седемнадесетото издание на международния фолклорен фестивал "От Дунав до Балкана" привлече в град Борово, област Русе, стотици изпълнители от България и чужбина. През първия ден на сцената се изявиха 92 групи и индивидуални участници, като събитието продължава и утре, съобщи Петя Маринова, част от организационния екип и журито.

Фестивалът, който обединява над 1600 участници в двудневна програма, предлага разнообразие от изпълнения в различни категории – народни танци, вокални състави, индивидуални артисти, деца и възрастни в неравностойно положение, както и групи за обреди, обичаи и словесен фолклор, предава БТА. Участниците се представят и в традиционни български носии, което допринася за автентичната атмосфера на събитието.

„За жителите на Борово този фестивал е нещо специално, което те очакват с голямо нетърпение всяка година. Тази година имаше много интересни участници, сред които и японка, която изпя автентична българска народна песен. Имаше и кукери, а атракцията бяха двама юнаци на кокили“, разказва Маринова.

Организиран от читалище "Искра 1898" и под патронажа на кмета Валентин Панайотов, фестивалът е ключова част от празничната програма за 40-годишнината от обявяването на Борово за град. Тази година също така се отбелязват 50 години от откриването на Боровското съкровище и 46 години от създаването на Община Борово.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари