Фолклорният фестивал "Багри на етносите" оживи село Просена въпреки лошото време

0

Лошото време не успя да попречи на духа на празника

Второ издание на Фолклорния фестивал "Багри на етносите" оживи село Просена въпреки лошото време.

Дъждът и мрачното време днес не успяха да спрат ентусиазма на жителите и гостите на село Просена, където се проведе второто издание на Фолклорния фестивал "Багри на етносите".

Събитието, което привлече фолклорни групи, самодейни състави и индивидуални изпълнители от 13 населени места, събра стотици присъстващи на площада пред кметството. Те с удоволствие се включиха в кръшните български хора̀, които озариха сцената и създадоха празнична атмосфера въпреки неблагоприятните метеорологични условия.

Една от най-атрактивните части на фестивала бе кулинарното представление на майстор-готвач, който приготви пилешка супа по тайна местна рецепта. Всички участници, жители и гости на Просена имаха възможността да се насладят на този традиционен вкус, който допълни усещането за уют и сплотеност сред присъстващите.

На събитието присъства и директорът на дирекция "Образование и култура" на Община Русе Цветослав Димитров. Той връчи поздравителен адрес от името на кмета на Русе Пенчо Милков на кмета на Просена и председател на местното читалище "Максим Горки - 1928" Радостина Давидова. В своето обръщение Димитров подчерта значимостта на такива събития за съхраняването и популяризирането на културното наследство на различните етноси в региона.

Фолклорният фестивал "Багри на етносите" е организиран с подкрепата на Община Русе чрез Програма "Култура", Кметство Просена и НЧ "Максим Горки - 1928". Организаторите на събитието изразиха своето желание фестивалът да се превърне в ежегодна традиция, която да продължава да обединява хората и да поддържа живи културните традиции на различните общности.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари