Фолклорен танцов театър “Найден Киров” завладя сърцата на русенци на празника

2

Виртуозни изпълнения белязаха края на тържествата за Деня на Независимостта в Русе

Фолклорен танцов театър "Найден Киров" донесе вълна от празнично настроение на жителите и гостите на град Русе, поставяйки блестящ завършек на тържествата по случай Деня на независимостта. Виртуозните изпълнения на талантливите танцьори се превърнаха в истински спектакъл пред емблематичното Доходно здание, превръщайки центъра на крайдунавския град в сцена на българския фолклор и традиции.

Кметът на Русе, Пенчо Милков, сподели своето възхищение от представлението в социалните мрежи, като написа: "Фолклорен танцов театър "Найден Киров" във вихъра на празника! Благодарим за настроението!", загатвайки за всеобщото въодушевление, обхванало публиката по време на изпълненията.

Участието на русенския ансамбъл в програмата за националния празник не само обогати културната палитра на събитието, но и допринесе за създаването на неповторима атмосфера, изпълнена с гордост и патриотичен дух. Танцьорите демонстрираха своето майсторство, пресъздавайки богатството на българския фолклор и предизвиквайки възторга на многобройната публика.

Изпълненията на Фолклорен танцов театър "Найден Киров" се превърнаха в емоционална кулминация на празничния ден, напомняйки на присъстващите за дълбоките корени на българската култура и идентичност. Чрез своето изкуство, ансамбълът не само забавлява, но и вдъхновява, подсилвайки чувството за национално самочувствие сред русенци и гостите на града.

Тази проява на Фолклорен танцов театър "Найден Киров" още веднъж потвърди важната роля на културните институции в съхраняването и популяризирането на българските традиции. Тяхното участие в честванията на Деня на независимостта подчерта неразривната връзка между историческото наследство и съвременния културен живот на град Русе.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Скъпа, тази песен дето я слушаш е много стара.
- То и майка ти е стара, ама още я слушаш...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари