„Русчуклийче“ завладя международната сцена

6

Самодейните изпълнители от Русе впечатлиха с участията си в Черна гора и Гърция

Само месец след като бе отличен като един от десетте финалисти на престижния Национален конкурс „ТОП 10 Български танцов фолклор“ 2024 за самодейни състави и изпълнители, Фолклорен ансамбълРусчуклийче“ при Общинския детски център за култура и изкуство завърши активния си сезон с участия в два международни фолклорни фестивала.

Участие в Международния фолклорен фестивал в Черна гора

Младежката формация на състава показа своя талант на XXIV Международен фолклорен фестивал в Черна гора, където се конкурира с групи от България, Латвия, Турция, Полша, Румъния, Гърция и Северна Македония. В рамките на фестивала, русенските изпълнители впечатлиха публиката с колоритните си носии и внушителни презентации по време на концерт дефилетата в градовете Петровац и Бар. Разходката из Которския залив остави незабравим спомен за изпълнителите и техните ръководител и помощник-ръководител Нели Гарвалова и Ангел Иванов.

Изяви на фестивала в Гърция

Фолклорният ансамбъл участва и в IX Международен фолклорен фестивал в град Паралия, Гърция, което бе уважено от главния секретар на Генералното консулство на Република България в Солун. В Гърция ансамбълът представи музикално-танцови произведения от различни фолклорни области на България, които бяха аплодирани за своята изключителна атрактивност и уникален ритъм.

Достойно представяне и бъдещи перспективи

Фолклорен ансамбълРусчуклийче“ достойно представи град Русе в двете европейски държави, като техните изяви не останаха незабелязани и вече имат покани за последващи събития. Ансамбълът завърши активния си сезон с гордост и удовлетворение от постигнатите успехи, което доказва високото ниво на подготовка и талант на неговите членове.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    късо
    Браво!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари