Фолклорът на „Зорница“ омагьоса Италия

1

Русенският състав завладя публиката на международен фестивал

Детско-юношеският фолклорен ансамбъл „Зорница“ се завърна с блестящо представяне от 12-ия Международен фолклорен фестивал „Среща с традицията“, който се проведе в град Монтекатини Терме, Италия. Фестивалът събра 15 състава от Белгия, Литва, Латвия, Унгария, Естония и 4 формации от България. Особено внимание заслужава фактът, че „Зорница“ бе единственият състав, който се представи с пълен ансамбъл – оркестър, хор и танцов състав.

В първата концертна вечер русенските изпълнители завладяха публиката с „Северняшка сюита“ и „китка народни песни“ от Северна България. Във втората вечер те представиха „Шопска сюита“ и народните песни „Тръгна Желка на оране“ и „Садила мома на двор калинка“. Уникалното съчетание на музика, песни и танци на живо донесе на ансамбъла признание и възхищение от страна на публиката.

Организаторите на фестивала избраха ДЮФА „Зорница“ да води дефилето преди заключителната концертна вечер, като ги отличиха като най-атрактивен състав с жива музика. Русенските таланти бяха посрещнати и изпратени с бурни аплодисменти и получиха сертификат за участие като признание за тяхното блестящо изпълнение.

По време на престоя си в Италия, младите артисти успяха да се насладят и на културното богатство на Флоренция, като посетиха множество забележителности в града. Това беше ценен опит за тях, който ще остане в паметта им като едно незабравимо изживяване.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Един
    Браво! Прославяйте България.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари