ФК „Металпласт Инженеринг“ триумфира с „Купата на кмета“

0

Заместник-кметът Никола Лазаров връчи купата на победителите в турнира по мини футбол

Две седмици интензивни мачове завършват с победа за ФК „Металпласт Инженеринг“

ФК „Металпласт Инженеринг“ спечели престижната „Купа на кмета“ в деветото издание на градското първенство по мини футбол, проведено на игрищата на комплекс „Дунав“ в град Русе. Наградата бе връчена от заместник-кмета Никола Лазаров, след като отборът надделя над още осем конкурентни тима в продължение на две седмици.

Турнирът, който се организира за девета поредна година, е дело на председателя на ФК „Русе“ Калоян Георгиев и се осъществява с подкрепата на Програма „Спорт“ на Община Русе.

Заместник-кметът Никола Лазаров поздрави участниците и подчерта важността на спорта в живота на всеки човек: „Всеки един участник в надпреварата е победител, защото е предизвикал и надмогнал себе си, положил е усилия и се е посветил на успеха“. Той връчи на Калоян Георгиев поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе и благодари за организаторската работа.

От своя страна, Калоян Георгиев изрази признателността си към Община Русе за постоянната подкрепа и връчи на заместник-кмета Лазаров почетни плакети в знак на благодарност към кмета Пенчо Милков и заместник-кмета Борислав Рачев.

Успехът на ФК „Металпласт Инженеринг“ и наградените отбори

След общо 17 изиграни мача, ФК „Металпласт Инженеринг“ заслужено триумфира, а ФК „Club 33“ зае второто място. Бронзовите медали бяха спечелени от ФК „Мечките“. Призът за феър плей бе връчен на отбора на ФК „Фламенго“, който се отличи с честна и коректна игра през целия турнир.

История и бъдеще на „Купата на кмета“

Купата на кмета“ се организира от 2013 година насам и се е превърнала в значимо събитие за спортния календар на град Русе. Турнирът предоставя възможност на местните отбори да се изявят и да демонстрират своите умения пред широка публика.

Победителят на градското първенство ще има шанса да премери сили с най-добрите отбори от страната на държавния турнир, организиран от Българската асоциация по мини футбол. Това е не само признание за постиженията на местно ниво, но и шанс за утвърждаване на националната сцена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари