Фиш за 50 лева: Спиране или паркиране?

1
Русенец разказва за светкавична глоба по време на товарене на багаж
Русенец разказва за светкавична глоба по време на товарене на багаж

Русенец разказва за светкавична глоба по време на товарене на багаж

Г-н Тодоров сигнализира до редакцията на Dunavmost за санкция, която е получил от служители на реда. Според неговото описание, той е паркирал автомобила си пред входа на кооперацията, на отсрещния тротоар, за да натовари тежки кашони в багажника. Цялата улица била запълнена с паркирани автомобили, което направило невъзможно да спре на друго място. Поради силния сутрешен трафик, спирането на платното не било опция. За да улесни процеса, г-н Тодоров оставил багажника отворен и колата незаключена.

След като влязъл във входа на кооперацията, за да вземе товарите, едва две минути по-късно излязъл обратно и открил фиш за глоба за 50 лева, прикрепен към чистачката на автомобила му. За негова изненада, съставителят на фиша отбелязал, че няма право на обжалване.

"Намерих защипан фиш на чистачката си. Фишът е за 50 лева и за да не губя време и опити за обжалване, съставителят любезно ми е написал на него, че нямам право да го обжалвам."

Г-н Тодоров се възмущава от факта, че без да бъде взето предвид защо автомобилът е спрян, а не паркиран, служителите светкавично са съставили фиш за глоба. Той поставя въпроса дали законът се прилага толкова строго и в такива ситуации, когато спирането е с цел товаро-разтоварни дейности, и дали това не води до ненужно създаване на предпоставки за пътнотранспортни произшествия и блокиране на движението в натоварените часове на деня.

"Питам, възможно ли е без да се интересуват защо колата е спряна /не паркирана/, служителите съставят фиш за глоба. Колата не е паркирана, а спряна! Така ли светкавично и тайно се прилага закона?"

Тодоров изказва съмнения дали тези служители не следват план за поставяне на глоби, стремейки се да преизпълнят нормата за получаване на бонуси.

"При товаро-разтоварни работи, не е ли разрешено няколко минутно спиране с цел да не се създават предпоставки за ПТП и блокиране на движението в най-натоварените часове на деня. Или служителите от това звено имат план за поставяне на фишове за глоби и се стараят да го преизпълнят за да получат премия."

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    23
    до 22
    Интересно защо си избрал такъв епитет (неграмотно) за да характеризираш моето изказване, при положение, че точно твоето прелива от граматични грешки. Пък и защо реши, че след 25 години шофьорски стаж точно сега ще си изгубя СПУМПС.
  • 3
    22
    До 17
    Доста неграмотно изказване, когато останете без книжка може би ще е интересна тъпата Ви неграмотна физиономия хахахахахах
  • 2
    21
    marin
    Нямат план, добър комшия те е нагласил! Успех.
  • -1
    20
    До номер 5 драго чая
    ДРАГО АЛАЖАМ МУ КАФАЙ ИПНЕ,СОКЕМ НИНИНИ АМЖАНЪ
  • 1
    19
    вместо да спорите
    прочетете Раздел XIX. Престой. Паркиране. Пътно превозно средство, спряно поради повреда 😁😁😁 Интересни работи ще намерите там, особено някои от тука писалите!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари

  • Ихууу
    Бесарабския хуйсмук мухахахахаа се прави на българин ама е долен цигански гейтак и куросмук като Путин!
  • Българин
    Всички истински българи казваме кур за Говнояд Путин и неговите слуги от Палестина, да им еба путката майна! Слава на народа...
  • Мухахахахаха
    Бесарабският хуйолап мартинчо пак се прави на българин с коментар 2 а всъщност е циганин куролап мухахахахаа
  • Българин
    Всички истински Българи казваме КУР за ИЗСраел - слава на народа на Ливан и смърт за слугите на ционизма!
  • НевДенков
    Аз се надявам да ме наебат,всички ДеБил-ПеПерасти на това чакаме!