Финансов експерт: Аварийният фонд трябва да надхвърля от 3 до 6 пъти месечния доход

1
Ипотечните кредити да не надвишават 30% от семейния бюджет, съветва специалистът по управление на лични финанси Звезделина Минкова
Ипотечните кредити да не надвишават 30% от семейния бюджет, съветва специалистът по управление на лични финанси Звезделина Минкова Снимка: Дарик Радио

Ипотечните кредити да не надвишават 30% от семейния бюджет, съветва специалистът по управление на лични финанси Звезделина Минкова

Финансовият свят е изключително динамичен и наситен с финансови услуги, коментира Звезделина Минкова. Кредитите все още продължават да са най-използвани у нас, каза финансовият експерт и специалист по управление на лични финанси.

Минкова обясни по Дарик Радио, че не бива да се гледа на кредита като инвестиция, тъй като принципът “наемът изплаща заема”, крие сериозни рискове от финансови загуби. Експертът съветва ипотечните кредити да не надвишават 30% от личния или семеен доход. Аварийният фонд е добре да е поне между 3 и 6 пъти месечния доход на едно домакинство, каза още Звезделина Минкова.

В последните години българина проявява все по-голям интерес към животозастраховането, отчита експертът. Търсят се и атрактивни начини за управление на личните средства - от спестовната застраховка до криптовалутите.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Какво правите с ракията, която остава?
- Не разбирам въпроса!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари