Фестивал ”Русе пее и танцува – Шарено хоро”

0
Надиграването ще бъде пред сградата на Община Русе
Надиграването ще бъде пред сградата на Община Русе Снимка: Община Русе / архив

Надиграването ще бъде пред сградата на Община Русе

На 20 юни от 10:30 ч. пред сградата на Община Русе ще се проведе 17-ото издание на фестивала "Русе пее и танцува – Шарено хоро". Събитието, организирано от Съюз на пенсионерите – Регион Русе, ще потопи публиката в пъстроцветния свят на автентичния българския фолклор.

Фестивалът ще бъде с конкурсен характер, като участие ще вземат 17 певчески състава, сред които и гости от Щръклево, Иваново и Белене. За първи път на сцената ще се качи и Танцов състав „Дунавски ритми“.

Дуетно изпълнение на Йорданка Илиева и Цветан Банев ще открие фестивала. Ще се изявят певчески и танцови състави, ще бъдат представени дуетни изпълнения, както и три двойки в надиграване.

Компетентно жури, съставено от музикалния педагог д-р Наталия Константинова, хореографа Димитър Донев и преподавателя по музика Весела Казанджиева, ще оцени изпълненията на участниците. Те ще определят призовите места за певчески състави, индивидуално изпълнение и дует.

За първи път Съюзът на пенсионерите – Регион Русе ще осигури финансови награди за отличените участници.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари