Фермер откри загубения си преди половин век часовник

0
Джеймс Стийл е смятал, че "Ролекс"-ът е бил погълнат от крава
Джеймс Стийл е смятал, че "Ролекс"-ът е бил погълнат от крава Снимка: Личен архив

Джеймс Стийл е смятал, че "Ролекс"-ът е бил погълнат от крава

Чудо в Шропшир: Изгубен часовник "Ролекс" се завръща при собственика си след половин век.

Невероятна история за изгубен и намерен ценен часовник "Ролекс" развълнува жителите на Шропшир. 95-годишният фермер Джеймс Стийл се събра с любимия си аксесоар след почти 50-годишна раздяла, благодарение на упорития труд на местен жител с металотърсач.

Историята започва в началото на 70-те години на миналия век, когато господин Стийл внезапно осъзнава, че гривната на часовника му се е счупила. Объркан и разтревожен, той започва да търси навсякъде, но безуспешно. Консултацията с ветеринар води до изненадващо предположение - часовникът може да е бил погълнат от някоя от кравите в стопанството.

"Ветеринарят каза, че кравата е могла да го изяде с пълна уста с трева", споделя Стийл, припомняйки си първоначалното объркване около изчезването на ценната вещ, предаде BBC.

Десетилетия наред фермерът от Treflach Hall в Морда, Осуестри, е бил убеден, че никога повече няма да види любимия си часовник. Съдбата обаче имала други планове.

Неотдавна местен ентусиаст с металотърсач, изследващ земите на Стийл, направи невероятно откритие. Скъпоценният "Ролекс" най-накрая беше открит, заровен в почвата, и върнат на законния си собственик.

"Бях доста доволен, защото не вярвах, че ще видя часовника отново", споделя развълнуваният Стийл. "Но сега го имам. Имам само половината от гривната - другата половина сигурно се е разпаднала."

Въпреки че времето е оставило своя отпечатък върху часовника, той остава ценен спомен за Стийл. "Имам часовника, но той не върви. Циферблатът е позеленял, но не е ръждясал", описва той състоянието на намерената вещ.

Стийл изразява дълбоката си благодарност към жителя, който не само е открил часовника, но и е направил усилие да го върне на законния му собственик. Този жест на почтеност и общностен дух е истинско вдъхновение за всички.

Вдъхновен от това невероятно откритие, господин Стийл насърчава мъжа да продължи да изследва неговите земи, вярвайки, че там може да се крият и други интересни находки.

Що се отнася до бъдещето на часовника, Стийл споделя, че вероятно ще го запази като спомен, тъй като реставрацията му би била изключително скъпа. Въпреки това, самото му връщане е безценно за възрастния фермер.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари