Фекални води се изливат пред блок в Пловдив

0
Живущите се сблъскват с непоносима миризма и липса на достъп до домовете си заради забавяне на инфраструктурен проект
Живущите се сблъскват с непоносима миризма и липса на достъп до домовете си заради забавяне на инфраструктурен проект

Живущите се сблъскват с непоносима миризма и липса на достъп до домовете си заради забавяне на инфраструктурен проект

Над 200 семейства в Пловдив се оказаха в абсурдна ситуация, след като достъпът им до жилищната кооперация беше сериозно ограничен заради разкопан булевард пред сградата. Причината е забавянето на строителните дейности по изграждането на южния обходен колектор на града – проект, който от месеци напредва с твърде бавни темпове.

Живеещите в района са изправени пред още по-сериозен проблем – отводнителните шахти пред блока са задръстени, което води до изливане на фекални води. Миризмата е непоносима, а ситуацията става още по-критична от факта, че в близост се намира и детска градина, предава NOVA.

Местните жители разказват, че строителните дейности са спрели внезапно преди две седмици. Според тях, причината за прекъсването е свързана с неуредени финансови отношения между ВиК - Пловдив и строителната фирма, ангажирана с проекта. В резултат на това, семействата са принудени да търпят неудобствата и да живеят в условия на почти пълна изолация.

Кметът на район "Южен" Атанас Кунчев увери, че днес ще бъде изпратена техника, която да поднови работата по обекта. В същото време, представителят на строителната фирма Екатерина Пашова съобщи, че технологичен проблем е довел до временното спиране на дейностите. По думите ѝ, екипите ще се върнат на работа още днес и ще започнат да се справят с проблема с отпадните води. Тя добави, че се очаква в рамките на десет дни достъпът до жилищата да бъде възстановен.

От ВиК - Пловдив подчертаха, че санкции за неизпълнение на договора ще бъдат наложени, ако сроковете не бъдат спазени. За момента, обектът все още се движи в рамките на предвидените срокове, като крайната дата за завършване е до края на годината.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари