ФБР нахлу в резиденцията на кмета на Ню Йорк

1
Ерик Адамс: Превърнат съм в мишена по дело, основано на лъжи
Ерик Адамс: Превърнат съм в мишена по дело, основано на лъжи

Ерик Адамс: Превърнат съм в мишена по дело, основано на лъжи

Федералното бюро за разследване (ФБР) извърши обиск в официалната резиденция на кмета на Ню Йорк, Ерик Адамс, и конфискува мобилния му телефон. Действията на агенцията се случиха часове преди очакваното оповестяване на обвинителен акт срещу градоначалника.

Около десетина агенти на ФБР влязоха в "Грейси маншън" - официалната резиденция на кмета на Ню Йорк. Адвокатът на Адамс, Алекс Спайро, коментира ситуацията: "Федерални агенти се появиха тази сутрин в '"Грейси маншън" в опит да направят шоу и да изземат телефона на кмета Адамс". Спайро уточни, че кметът, който е представител на Демократическата партия, не е бил арестуван, предава БТА.

Според съдебни представители, срещу Адамс са повдигнати федерални наказателни обвинения от разширен състав на съдебно жури. Естеството на тези обвинения все още не е публично оповестено. Очаква се подробностите да станат ясни по-късно днес с официалното представяне на обвинителния акт.

В отговор на ситуацията, кметът Адамс разпространи видеообръщение, в което обеща да се бори с всички обвинения. Той заяви, че е бил превърнат в "мишена" по дело, "основано на лъжи". Все още не е ясно в нарушаването на кои точно закони е обвинен Адамс, нито кога би могъл да се яви в съда.

Този обиск е кулминация на поредица от необичайни седмици за администрацията на Ню Йорк. Федералните следователи насочиха вниманието си към членове на най-близкото обкръжение на кмета, което доведе до внезапни обиски, призовки и оставки на високопоставени служители.

Според източници, федералните прокурори водят няколко отделни разследвания, свързани с Адамс и неговите висши помощници. Тези разследвания обхващат различни аспекти, включително набиране на средства за предизборни кампании и евентуална търговия с влияние върху полицейските и пожарните служби в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари