Евтим Милошев: „Исторически парк“ не е регистриран в Националния туристически регистър

0
Министърът на туризма се съмнява в легитимността на наградите за „Исторически парк“
Министърът на туризма се съмнява в легитимността на наградите за „Исторически парк“ Видео: bTV

Министърът на туризма се съмнява в легитимността на наградите за „Исторически парк“

Министърът на туризма Евтим Милошев изрази съмнения относно легитимността на наградите, присъждани на културно-историческия комплекс „Исторически парк“. В предаването „Защо, господин министър?“ по bTV той заяви, че никога не е посещавал комплекса и че той не е регистриран в регистъра на туристическите атракции съгласно Закона за туризма.

Исторически парк“ на Ивелин Михайлов от партия „Величие“ е печелил награди в различни категории на Годишните награди, организирани от Министерството на туризма. Въпреки това, Милошев посочи, че обектът не е регистриран като място за настаняване или място за хранене, което е задължително за туристическите обекти. „Можем да го разглеждаме единствено като някакъв строителен обект“, заяви министърът.

Министърът отбеляза, че министерството трябва да преосмисли концепцията за тези награди. Той планира да назначи комисия, която да разгледа и преоцени наградите, присъждани от министерството. Според него, отличията трябва да бъдат насочени към събития, обекти и хора по различен начин.

В своето изказване министърът подчерта важността на туризма за България, като посочи, че туристите по българското Черноморие са се увеличили с 15.9% през месец май 2024 година в сравнение с предходната година. Чужденците, посещаващи Черноморието, също са нараснали с 29%.

Морската вода у нас е чиста“, категорично заяви Милошев, като посочи, че България два пъти месечно предоставя данни за чистотата на водата на Европейската комисия, където оценката е отлична.

Министър Милошев също така коментира опита за покушение срещу Доналд Тръмп, като осъди терористичния и насилствен акт. Той призова за обединение и внимание към вътрешните и външните заплахи за България. „Трябва да се обърнем към себе си и да помислим за нашата собствена сигурност“, каза министърът.

Милошев призова гражданите да гласуват и да носят отговорност за своите действия в демократичното общество. Той подчерта важността на гражданското общество и участието на всеки в процесите на демокрацията.

На въпроса за своето назначение, министър Милошев посочи, че дългогодишните му отношения с Росен Желязков са изиграли роля в решението му да приеме предложението да бъде министър. Той подчерта, че в този етап от живота си иска да има смисъл в това, което прави, и че редовен кабинет трябва да се възползва от възможността за положителна промяна.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    Кога ще разберем
    кой ламти за бизнеса на Ивелин Михайлов и го притиска всячески.
  • 5
    3
    elmrm
    И този е "калинка" и е "министър за един ден". Всеки подчовек вече е или депутат, или е министър. Ако чакате нещо от държавата да стане - ами държавата се представлява именно от подчовеци, които не познават морал, нямат срам, не изпитват срам, не знаят и кога да напуснат политиката завинаги, защото искат още и още да са там. Но и не искато хората да решават, не искат и да бъдат отзовавани, а все натъртват "призоваваме хората да гласуват" - за да ги изберат, а те - като са избрани - започват законодателство и решения срещу гласоподавателите и нямаме никакъв лост за управление 4 години, през това време подчовеците в парламента си вземат мега заплати, ползват служебни автомобили, ползват благинките на властта и действат само срещу избирателите си, а ние - избирателите си нямаме никаква възможност за контрол и/или да ги отзовем, щом са негодни. Дори няма възможност някой да тества депутатите за употреба на алкохол и/или на наркотици, има много от тях, които хапват и пици с кристали, има и манол мейкоф, който е скандален социопат и прочие...
  • 6
    2
    То него некадърника
    Трябва да разследват и отстранят.Кое верно е казал.Гербаджийска подлога.
  • 6
    1
    Росен Гацов
    Боклук. Комисии щял да назначава... Лайно р мръсно 💩
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари