Европейски ден на спорта в ПГДВА „Йосиф Вондрак“

1

Ученици и учители празнуваха Европейския ден на спорта в русенска гимназия

Спортен празник обедини ученици и учители в Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура "Йосиф Вондрак".

Професионалната гимназия по дървообработване и вътрешна архитектура (ПГДВА) "Йосиф Вондрак" в град Русе се превърна в арена на спортен дух и екологична отговорност по повод Европейския ден на спорта. На 27 септември 2024 година училищният двор на гимназията се изпълни с ентусиазма на осмокласници, които се включиха в разнообразни спортни дисциплини под мотото "Спорт без граници".

Събитието започна с оспорвано футболно състезание, последвано от атрактивни щафетни игри. Волейболните двубои привлякоха вниманието не само на учениците, но и на техните преподаватели, които се включиха активно в надпреварата, демонстрирайки, че спортът наистина е мост между поколенията.

Организаторите на празника умело съчетаха физическата активност с образователни елементи. Щафетната игра "Обичаме спорта и природата" се открои със своя иновативен подход към екологичното възпитание. Участниците имаха възможност да практикуват разделно събиране на отпадъци, което провокира дискусия за опазването на околната среда и поддържането на чистота в класните стаи и училищния двор.

Комбинираната игра с бягане се оказа истинско изпитание за издръжливостта и бързината на състезателите, предизвиквайки бурни емоции сред участници и зрители. Междувременно, други ученици демонстрираха концентрация и работа в екип, състезавайки се в редене на тематични пъзели.

Кулминацията на спортния празник настъпи с церемонията по награждаване. Директорът на гимназията, госпожа Даниела Дойнова, връчи грамоти и настолни игри на изявилите се ученици, поощрявайки техните усилия и спортен дух.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

DJ хванал златната рибка, но веднага я пуснал.
- Я, чакай, а трите желания - казала рибката.
- Оф, добре, казвай кои песни искаш, ама да знаеш, че "Луда по тебе" я нямам.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари