Европейската шампионка Радина Величкова извоюва четвърти медал за България

1
Българката се отличи с изключителни резултати в скока на дължина
Българката се отличи с изключителни резултати в скока на дължина Снимка: Минко Чернев / БТА

Българката се отличи с изключителни резултати в скока на дължина

Европейската шампионка Радина Величкова извоюва четвърти медал за България на европейското първенство по лека атлетика.

Радина Величкова добави ново отличие към впечатляващата си колекция от медали, като спечели бронзов медал на европейското първенство по лека атлетика за юноши и девойки до 18 години в Банска Бистрица. Това е вторият медал за младата атлетка на това първенство и четвърти за България.

Отличен резултат в скока на дължина

16-годишната Радина започна състезанието със скок от 4.26 метра, а във втория си опит постигна забележителните 6.16 метра. След два последователни скока от 5.76 метра, тя успя да достигне 6.15 метра в петия си опит. В последния си, шести опит, Величкова направи фаул, но въпреки това, резултатът от 6.16 метра й донесе бронзовото отличие.

Конкуренцията

Йоана Фиодоровайте от Литва завоюва среброто с резултат от 6.23 метра, а златният медал отиде при Евелина Олсон от Швеция, която постигна 6.35 метра.

Успехи за България

Това не е първото забележително постижение на Радина Величкова на това първенство. Тя вече спечели златен медал на 100 метра, утвърждавайки се като най-бързата спринтьорка в Европа при девойките. В допълнение към нейните успехи, Димо Андреев завоюва сребърен медал в хвърлянето на чук, а Християн Касабов спечели бронзов медал на 110 метра с препятствия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Докторе, имам запек... Какво ще ми препоръчате?
- Седем дни на Китен...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари