Европейска наредба може да спре 2 милиона автомобили от движение

7
"Възраждане" изисква спешни промени в екологичната наредба за автомобилите
"Възраждане" изисква спешни промени в екологичната наредба за автомобилите

"Възраждане" изисква спешни промени в екологичната наредба за автомобилите

Европейска директива може да доведе до масово спиране на автомобили в България, предупреди политическата партия "Възраждане". На брифинг в Народното събрание, депутатът Ангел Славчев обяви, че над 2 милиона автомобила могат да бъдат засегнати от новите екологични изисквания. Според наредба, изработена от Министерския съвет в съответствие с европейска директива от 2018 година, всички бензинови автомобили, произведени след 2002 година, може да бъдат спрени от движение, ако не отговарят на новите екологични стандарти.

Славчев заяви, че "Възраждане" е поискала среща със заместник-министъра на транспорта и министъра на околната среда, за да настояват за промяна в правилника за годишните технически прегледи. Той допълни, че министърът е обещал създаването на междуведомствена комисия за преглед и корекция на наредбата.

Наредбата е направена в ущърб на българските граждани. Ако автомобилът ви няма сигурни спирачки, имате 14 дни да отстраните проблема, но ако не отговаря на газовите норми, той бива спрян от движение“, обясни Славчев. Той подчерта, че наредбата е небалансирана, като занижени са изискванията за дизеловите автомобили, а тези за бензиновите са завишени.

Готови сме да организираме протестни действия пред Министерството на транспорта, ако не се направят спешни промени. Хората масово ще останат без автомобили в следващата година“, завърши Славчев.

Екипът на "Възраждане" призовава за спешни действия за промяна на наредбата, за да се избегне масовото спиране на автомобилите, което може да засегне стотици хиляди българи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -3
    12
    До 11
    Това с "кривите краставици" само ти ли не разбра, че е руска пропаганда. Защо пропусна темата за шкембе чорбата и за карантията. Нали и тези неща щяха да ни ги "забраняват" от Европа. Да не би днес да не може да си купиш пилешки дробчета, или телешко шкембе в Лидл ... Аман от болни русофилистици, фенове на плешивата кремълска маймуна.
  • 3
    11
    Де да знам
    Нещо е много, много сбъркано в тая Европа. То не бяха криви краставици, то не бяха розови домати. Вероятно над 80 процента от бензините си кютат на пропан. Възможно най екологичното гориво. Ама отделяло CO2 ? Че от какво ще живеят растенията ако няма CO2 ?
  • -4
    10
    Кур за Копейкин
    Нарочно създават проблем който да бъде популистки решен от Вгъзраждане и тия 2 милиона собственици на автомобили да гласуват от благодарност за Вгъзраждане. То ясно, че няма всички да са благодарни ама и 25% да го направят, това 500 хиляди гласа което ще направи тая продажна пасмина от Вгъзраждане първа сила, да им ЕПМ русоидна.
  • -1
    9
    Neo
    Уж дизелите щяха да забраняват сега за бензиновите се хванаха идиоти
  • -5
    8
    До бавноразвиващият се...
    Нали в нито една страна нямаше директива за спиране от движение на автомобилите с бензинови двигатели бе,льохман ? Сега пък почна да квичиш - ма то не сме били 2035-та. Е какво от това,има ли такава директива ? Има! И този проблем засягат Възраждане.Абе ти да не си оня бесарабски примат с поредния си никнейм ?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

"Москвич" пускат на пазара електречески автомобил. Пробегът зависи от дължината на кабела.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари