Еврокомисията преведе нови 4,2 милиарда евро на Украйна

0
Финансирането ще подпомогне украинската икономика
Финансирането ще подпомогне украинската икономика

Финансирането ще подпомогне украинската икономика

Европейската комисия продължава да подкрепя Украйна в усилията ѝ да устои на агресията на Русия. Днес Комисията преведе нова финансова помощ в размер на почти 4,2 милиарда евро на украинската държава. Това съобщи председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в социалната мрежа "Х" (бивша Twitter).

Финансовите средства са част от по-широкия план на Европейската комисия за Украйна, приет официално през април 2024 година. Планът предвижда отпускането на общо 50 милиарда евро до края на 2027 година. Тези средства са предназначени за поддържане на държавната функция на Украйна, като те включват плащането на заплати и пенсии, предоставянето на основни услуги и подкрепата за възстановяването на страната.

С днешното превеждане на почти 4,2 милиарда евро, общата сума на помощта, която Киев е получил от Европейската комисия, достига вече 12 милиарда евро. Тези финансови ресурси са от съществено значение за Украйна в условията на продължаващата война, която поставя на изпитание икономиката и социалната стабилност на страната.

В своята публикация в "Х", Урсула фон дер Лайен подчерта, че „Европа стои твърдо зад Украйна“. Тази позиция на Европейския съюз отразява дългосрочната ангажираност на общността към подкрепата на Украйна в нейния труден път към възстановяване и стабилност.

Планът за Украйна, приет от Европейската комисия, е насочен не само към осигуряване на необходимата финансова подкрепа, но и към укрепване на институциите и икономиката на страната в дългосрочен план. Средствата, предоставяни в рамките на този план, ще бъдат използвани не само за текущи нужди, но и за подпомагане на възстановяването на инфраструктурата и развитието на украинското общество.

Тази финансова помощ е важен знак за единството и солидарността на Европейския съюз с Украйна. Въпреки трудностите, пред които е изправена Украйна, подкрепата на ЕС е от решаващо значение за нейното оцеляване и възстановяване. Това показва и ангажимента на Европейската комисия да продължи да предоставя помощ на Киев, докато страната преодолява предизвикателствата, пред които е изправена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    1
    Мухахахахаха
    Всъщност това беше и крайната цел на "окупацията" на Крим - да се покаже активност и мафията около Зеленски да заграби още милиарди от евроГейския съюз. Е няколко стотин хохъла щели да бъдат моГилизирани ама на кой му пука....хитър бизнес план е измислило киевското нашмъркано джудженце мухахахахахахаха
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Първата родителска среща за новата учебна година ще започне от... 200 лв.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари