Евродепутати евакуирани след инцидент с влак между Страсбург и Брюксел

0
Причините за инцидента все още са неизвестни
Причините за инцидента все още са неизвестни Снимка: X / Twitter

Причините за инцидента все още са неизвестни

Влак, пътуващ от Страсбург за Брюксел с няколко евродепутати на борда, беше евакуиран след сериозен инцидент с локомотива. Информацията за случилото се все още е оскъдна, но според първоначални съобщения се е стигнало до евакуация на пътниците.

Еманюел Фулон, пресаташе на Европейския парламент, алармира за ситуацията чрез своя профил в социалната платформа X (бивш Twitter). В своето съобщение той заяви: "Локомотивът се взриви по неизвестни причини". Фулон добави, че пътниците, сред които имало и евродепутати, са били евакуирани и посъветвани да потърсят убежище в близкия тунел.

Точното местоположение на инцидента все още не е уточнено, но се знае, че влакът е пътувал по маршрута между двете основни седалища на Европейския парламент - Страсбург и Брюксел.

В последващ коментар Фулон предположи: "Вероятно технологичен проблем, иначе периметърът щеше да е още по-голям". Въпреки това, малко по-късно той актуализира информацията, съобщавайки: "Периметърът за сигурност току-що се увеличи, гарата се изпразва".

Този инцидент повдига въпроси относно безопасността на транспорта, използван от европейските институции, и подчертава необходимостта от бързи и ефективни процедури за реакция при извънредни ситуации.

Местните власти и служби за спешна помощ реагираха бързо на ситуацията. Пожарникари бяха извикани спешно на мястото на инцидента, за да оценят ситуацията и да предприемат необходимите мерки за гарантиране на безопасността на всички засегнати.

В момента се провежда разследване за установяване на точните причини за инцидента. Очаква се повече подробности да бъдат разкрити в следващите часове, след като експертите успеят да направят по-задълбочена оценка на ситуацията.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

От нашия клас само Мишо е останал в България...
- Браво на него! Патриот!
- У затвора е...

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари